Steun de horeca en bestel bij je favoriete restaurant

Steun de horeca @ Lauriekoek.nlDe horeca is weer gesloten. Om de boel draaiende te houden en de horeca te steunen is het belangrijk om eten te bestellen en dat doe ik dus met liefde. Ter inspiratie deel ik hier een lijst van restaurants waar ik besteld heb in Amsterdam, waar ik woon. Plekken die in niet Corona tijden zeker het bezoeken waard zijn en die lekker koken.

In Engeland verschijnen in The Guardian momenteel geen negatieve restaurantrecensies. Als een restaurant tegenvalt gaat Jay Rayner op zoek naar een plek die wel de moeite waard is. Zo lang als nodig is gaat hij zo door. Een goed idee.

Betaald

Hier op Lauriekoek zijn de restaurantrecensies ook een beetje opgedroogd, omdat corona. Afhaaleten reviewen voelt toch een beetje raar. Daarom deel ik hier vandaag mijn lijstje, want ik weet hoe belangrijk is dat er klanten blijven komen. Ik wil hier ook nog zeggen dat mijn bestelde eten gewoon betaald is, ik heb niets gekregen en nee ik heb ook geen korting geëist omdat ik blogger ben. Sterker nog ik heb nog nooit niets betaald bij een restaurant waar ik was voor een blogpost over dat restaurant, omdat ik blogger ben.

Zelf afhalen

Als het kan, haal dan je eten zelf af, zodat er door het restaurant geen geld aan een bezorgplatform hoeft te worden afgedragen. Zo gaat alle winst naar het restaurant. Een bezorgplatform kan namelijk wel 15 tot 30% van je bestelbedrag als bezorgkosten rekenen. Dat is best een hap uit de winst. Het fijne is ook dat je zelf bakjes of zelfs een pan mee kan nemen om het eten in te doen, als je afval wil besparen. Waar restaurants in de eerdere golf nog huiverig waren voor bijvoorbeeld zelf gebrachte bekers is dat nu niet meer zo.

Mijn favoriete afhaalrestaurants in Amsterdam
Libanese Sajeria

Een opgerold platbrood met allemaal lekkere dingen erop dat is de Libanese Sajeria in een notendop. Neem vooral ook de hibiscuslimonade met rozenwater. Mijn favoriete drankje daar.

Kalila

Ik leerde Kalila kennen omdat ik er via Too Good To Go een keer iets ophaalde. Niet lang daarna heb ik er ook besteld. Zo lekker! De saj met gefrituurde bloemkool is echt een aanrader, maar ook de verschillende mezzs, zoals raheb (van gerookte aubergine) en de rijst met linzen en ui.

Deer Mama

Ik reviewde Deer Mama al een keer ter plaatse, maar de zoete aardappel friet is ook zeker het thuisbezorgen waard. En de burgers natuurlijk ook.Deer Mama @ Lauriekoek.nl

De Burgermeester

Een burgerrestaurant met meerdere vestigingen in Amtserdam. De keuze voor vegetariërs en veganisten is er misschien wat beperkt, maar de burgers die ze hebben zijn prima en met de side gerechten van De Burgermeester is ook helemaal niets mis.

Sir Hummus

Uitstekende hummus haal je hier. Dat moet ook wel met Sir Hummus als naam. De falafel die ze hebben is ook erg goed, ik denk de beste die ik tot nu toe in Amsterdam at.

Sababa

Sababa staat ook bekend om de Midden-Oosterse keuken. Ze hebben hier lekkere goed gevulde pita’s (en ook veel vega opties).

Pizzabakkers

Wat mij betreft een van de betere thuisbezorgde pizza’s, stelt nooit teleur. Ook bij de Pizzabakkers at ik al eerder in het restaurant.Recensie: De Pizzabakkers Arnhem - Lauriekoek.nl

Tjins toko

Tjins toko is een begrip in Amsterdam en omstreken. In de toko vind je veel bijzondere producten, maar ze hebben er ook een counter met heerlijke Surinaamse gerechten. Let op: ze zijn niet tot laat open dus ga op tijd langs.

Waldo

Uitstekende taartjes en heel heel lekkere brownies. Het water loopt mij al in de mond als ik alleen al aan de brownies van Waldo denk.Waldo @ Lauriekoek.nl

 

Van Ness Cupcakes

Bij wijze van verrassing kreeg ik eerder dit jaar vegan cupcakes bezorgd, afkomstig van Van Ness Cupcake. Aanbevolen!

Spirit

Het vegetarische buffet restaurant Spirit doet ook aan zelf opscheppen en meenemen. De keuze is allicht iets minder ruim dan doorgaans, maar het eten is nog steeds uitstekend.

Ciro 1939

Ik heb bij Ciro 1939 een keer twee erg lekkere pasta’s gehad. Zelfs die met truffel vond ik lekker en dat komt niet vaak voor.

Dit waren alle restaurants en bedrijven waar ik de afgelopen tijd met plezier besteld heb! Doe vooral hetzelfde, want zonder leuke plekken om te eten ziet de toekomst er niet hetzelfde uit.

Mijn (steeds langer wordende) verlanglijstje

Dit zijn de restaurants die nog op mijn lijstje staan en waar ik veel goede dingen over gehoord heb. Dit lijstje zal waarschijnlijk alsmaar langer worden. Hierop staan in ieder geval:

Ben Cohen, Esthers cookery, Mana Mana, Tjins Exotische Broodjes en De Japanner.

Heb jij nog tips wat betreft restaurants die bezorgen of waar je kunt afhalen? Het maakt natuurlijk niet uit of het in Amsterdam is of niet. Laat je tips achter in de comments.

Posted by on 22 oktober, 2020

LEAVE A COMMENT