Oh Na Mi Kimchi

Oh Na Mi Kimchi @ Lauriekoek.nl Toen ik naar Amsterdam verhuisde nam ik bewust mijn fermentatiepotten niet mee. Mijn huis hier is kleiner en ik dacht dat ik de geur van gefermenteerde waren zo ongeveer naast mijn bed niet echt tof zou vinden. Ja ik houd van gefermenteerde waren, maar er zijn grenzen. Ik wilde dus een potje kopen en in Amsterdam hoef je dan niet ver te zoeken. Bij Tjin’s toko, vlakbij de Albert Cuyp vond ik Oh Na Mi Kimchi. 

Naar familierecept

Oh Na Mi Kimchi wordt gemaakt in Amsterdam naar een familierecept. Het is veganistisch en echt gefermenteerd. Er zijn 4 varianten, bij Tjins hadden ze er daar een van staan. Dus die kocht ik. Binnen no time rook het hele huis alsnog naar kimchi, want zo gaat dat nou eenmaal. Er is niets aan te doen. Ik kookte een paar Koreaanse maaltijden en at de kimchi daar los bij en maakte een grote batch kimchi fried rice.Oh Na Mi Kimchi @ Lauriekoek.nl

Variatie

De kimchi was prima, knapperig, grotere en kleinere stukjes in een pot. Niet bijzonder heet of bijzonder funky van smaak een uitstekende basiskimchi die precies je kimchi behoeften vervult. Volgens de tekst op de website is er geen vast recept, maar wordt de kimchi gemaakt aan de hand van ervaring van de maker (Alex Boyce) en de ervaring van zijn moeder. Ik ben nu heel benieuwd naar de andere varianten een witte kimchi een peperkimchi en een radijskimchi. Ik ga er de komende tijd naar op zoek. Het schijnt ook dat de maker van Oh Na Mi ook aan een kookboek over kimchi werkt. Dat houd ik uiteraard in de gaten.Oh Na Mi Kimchi @ Lauriekoek.nl

Oh Na Mi Kimchi @ Lauriekoek.nl

De ene kimchi is de ander niet

Sommige mensen beweren trouwens dat je elke kimchi bij de toko kunt kopen en dat het qua smaak wel goed zit. Ik heb geen reden om aan te nemen dat dat niet klopt. Hoewel ik niet elk merk dat er te koop is geprobeerd heb. Wat ik wel weet is dat de term kimchi een rekkelijk begrip is. Vooral voor sommige restaurants. Zo kreeg ik laatst bij een niet nader te noemen restaurant gewoon een blob rode saus met heel veel gochugaru (rode pepervlokken) erin als kimchi. Daarvoor moet ik wel 3 Euro extra betalen. Ik houd erg van Koreaanse rode pepervlokken, maar dit vond ik wel erg gortig.

Kimchi kun je dus zelf maken en zelf kopen en het is hoe dan ook erg lekker. Oh Na Mi kun je vinden bij Tjin’s Toko, andere verkoop adressen zijn iets lastiger te vinden want ze staan niet op de website van Oh Na Mi Kimchi. Maar misschien komt dat nog?

Posted by on 13 september, 2019

3 Comments

 • Gerbrand

  30 oktober, 2020

  Wat een interessant en positief artikel over kimchi.
  Zelf heb ik kimchi uitgeprobeerd van het merk Smaakt.
  Verkrijgbaar bij AH en de Jumbo.
  Deze smaakt wel redelijk alleen wel wat zurig.
  Daarna van het merk
  Oh Na Mi. Deze smaakt een klasse beter.

  Wat aangenaam spicy en de stukjes gefermenteerde Chinese kool hebben zelfs nog een bite.
  Deze is nu ook online verkrijgbaar o.a. bij www farmedtoday.com
  en Crisp.

  Een ander merk is:
  KOREA BESTKimchi.
  Deze bevat ansjovis.
  Echter deze heb ik nog niet geproefd.

  Andere alternatieven kimchi zijn:
  Biona kimchi bio en
  ORIENTALKimchi

 • Irene

  22 december, 2020

  Leuk artikel ! Ik moet ervan watertanden.
  Mag ik vragen wat je betaald voor een potje oh na mi kimchi?

  Groet !

  • Laurie

   22 december, 2020

   Momenteel is de prijs rond de 6 euro. Ze maken tegenwoordig ook hele lekker saus, ik heb het nog niet geprobeerd maar als je het tegekomt zou ik die ook meteen kopen.

LEAVE A COMMENT