Vegabond

Vegabond @Lauriekoek.nlDe laatste tijd heb ik het idee dat het op voedselgebied weer bruist in Amsterdam. Er komen steeds meer leuke fijne en gezonde eetopties bij. Vaak zijn die ook vegetarisch of veganistisch of op zijn minst vega(n)vriendelijk. Leuk! Een van die winkels die het op dit moment bruisend maakt in Amsterdam is Vegabond.

Vegabond is een winkel, een eetwinkel, delicatessewinkel zo je wilt. Hier worden allerlei bijzondere producten verkocht. Veel hier wordt door de eigenaresse van de winkel Babet zelf geïmporteerd uit onder andere Engeland en Duitsland. Ik spotte er dingen die ik nog niet kende, maar ook producten die ik  wel ken en zelf graag eet, maar waarvan ik weet dat het in Nederland moeilijk verkrijgbaar is. Mocht je voedselallergie of -intolerantie hebben, van rawfood houden, veggie of vegan zijn, dan is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen! De prijs stickertjes geven grappig genoeg aan of iets veganistisch is of vegetarisch. Als het stickertje groen is (en de meeste producten hebben een groen stickertje) dan is het veganistisch. Dat scheelt weer een hoop etiketten lezen!Vegabond @Lauriekoek.nl

Vegabond @Lauriekoek.nl

Vegabond @Lauriekoek.nl

Vegabond @Lauriekoek.nl

Het assortiment

Het gaat een beetje ver om hier het hele assortiment op te noemen maar ik spotte onder andere: een groot assortiment van plantaardige kaas van Wilmersburger, Vleesvervangers van Frys en Linda McCartney, Braggs liquid aminos, bijzondere muesli en allerlei repen (al dan niet raw). Maar ook kookboeken, diverse wijnen en bieren, ijs, zoetmiddelen zoals stevia en basis van fruit, Pukka thee in alle soorten en smaken, Oh en niet te vergeten de heerlijke baksels van Vegan Sweetheart Bakery. Een kleine tijd geleden schreef ik daar deze blogpost over.

Vegabond heeft ook verschillende broodjes en drankjes (verse smoothies, koffie en thee) die je kunt meenemen. In de nabije toekomst worden er waarschijnlijk ook warme maaltijden aangeboden, om af te halen. Bij Vegabond is er ook aandacht voor non-food. Er worden diverse emaille producten van de Emaillekeizer verkocht en er is ruimte voor kunstenaars om er eigen werk tentoon te stellen. Toen ik er was hingen er kunstwerken aan de muur van Thysa Zevenbergen. Het plan is om zo nu en dan een andere kunstenaar de kans te geven om er werk te op te hangen.
Vegabond @Lauriekoek.nl

Vegabond @Lauriekoek.nl

Vegabond @Lauriekoek.nl

Vegabond @Lauriekoek.nl

Vegabond @Lauriekoek.nl

Vegabond @Lauriekoek.nl

Vegabond @Lauriekoek.nl

Vegabond @Lauriekoek.nl

Ik verliet Vegabond met een fles rauwe ongepasteuriseerde appelciderazijn, een pak lijnzaadmuesli en twee veganistische mokka cupcakes. Mocht je binnenkort in Amsterdam zijn, ga er dan zeker eens langs. Het aanbod zal je verrassen.

Vegabond vind je aan de Leliegracht 16. Voor openingstijden en meer informatie verwijs ik je door naar de Facebookpagina van Vegabond.

Posted by on 26 februari, 2014

LEAVE A COMMENT