Bla Bla – vlees noch vis

Bla Bla - Vlees noch Vis @ Lauriekoek.nl Dit restaurant stond al een tijdje op mijn verlanglijstje voor wanneer ik weer eens een keer naar Groningen (of Rotterdam) toe zou gaan. Laatst was ik dan eindelijk weer een paar dagen in Groningen dus kunnen jullie de komende tijd nog wat recensies en tips van mijn kant verwachten. Bla Bla is een populair vegetarisch restaurant waar we min of meer op goed geluk langs zijn gegaan en net op tijd gelukkig, want er was nog net een plekje vrij. Reserveren is dus aan te bevelen, een goed teken.

Net een Huiskamerrestaurant

Bij binnenkomst lijkt het net alsof iemand zijn of haar huiskamer tot restaurant heeft verbouwd. Knus en huiselijk, sommige mensen zouden zeggen krap, want je zit vrij dicht op elkaar. Bla Bla heeft een kleine kaart met 3 uitgebreide hoofdgerechten en een paar voor en nagerechtjes. De hoofdgerechten zijn als het ware opgebouwd uit een bord vol met meerdere gerechtjes die allemaal bij elkaar passen. Ik ging voor het indiaanse bord, met een dosa, een curry, rijst, salade en een deeghapje gevuld met cashewnoten.
Bla Bla - Vlees noch Vis @ Lauriekoek.nl

Volle borden

Het was een lekker vol bord, en ik vond alles lekker en goed op smaak, ondanks de waarschuwing dat het gerecht nog wel eens een beetje pittig zou zijn. Het was zeker niet pittig in de zin van veel rode peper, ik denk dat er meer kruidig werd bedoeld. Zelf maak ik ook graag dosa’s en deze was erg lekker en goed gelukt. De bediening was trouwens ook prima. Bla Bla - Vlees noch Vis @ Lauriekoek.nl

Mijn gezelschap vond het eten erg op dat van Spirit lijken, je weet wel dat restaurant in Rotterdam waar zo’n beetje iedere vega en niet-vega fan van is. Ik vind dat hij gelijk heeft, het lijkt inderdaad een beetje op Spirit qua smaken bij Bla Bla. Hij had overigens een gerecht besteld et onder andere gebakken aardappeltjes, notenballetjes. een taartje met rode kool en brie en een hoop groenten. Zoals je op de foto hieronder kunt zien is dat eveneens een bord vol.
Bla Bla - Vlees noch Vis @ Lauriekoek.nl

Over het eten heb ik heel weinig op- of aanmerkingen. Behalve dat ik van de loempia met cashewnootjes nog wel een tweede exemplaar had gelust. Los daarvan zijn de hoofdgerechten dermate groot dat je er meer dan genoeg aan hebt. Ik had dus ook geen plek meer voor een toetje maar dat vond ik niet zo erg.

Volgens mij is dit een van de beste vegetarische restaurants die ik afgelopen tijd geprobeerd heb. Tof! Voortaan ga ik dus Bla Bla aanraden aan iedereen die in Groningen woont f er wel eens verblijft.

Bla Bla heeft, zoals eerder al genoemd, twee vestigingen: een in Rotterdam en een in Groningen. Die in Groningen vind je aan de Nieuwe Boteringenstraat 9. Op de Bla Bla website vind je meer informatie waaronder een (inmiddels iets verouderde) menukaart.
Bla Bla - Vlees noch Vis @ Lauriekoek.nl

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 22 april, 2016

2 Comments

LEAVE A COMMENT