Beter & Leuk

IMG_0197[1]
Afgelopen maandag was ik bij Beter & Leuk in Amsterdam. Een plek die al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Als je de 1e Oosterparkstraat inloopt herken je het direct aan het gezellige buitengebeuren. 

Deze sticker op de deur belooft in elk geval al veel goeds! IMG_0199[1]
Binnen is het net zo gezellig als buiten, overal kaarsjes, vaasjes, kaarten, schilderijtjes, bloemetjes. Een beetje huiskamerachtig, maar dan wel de huiskamer van iemand die met zorg spulletjes en vintage meubels uitzoekt.
IMG_0183[1]

Naast dat je hier kunt eten, is er vanalles te koop: boeken, kleding en etenswaren. Ik spotte er enkele voor mij bekende boeken, zoals het Meat Free kookboek, The Green Kitchen, Plantpower, Honestly Health en Goed Zoet! en LekkerRaw. Er stond ook thee van Yogi en Numi en Chai van David Rio.
IMG_0186[1]
Na het winkelgedeelte te hebben bewonderd was het tijd om te bestellen. Op de kaart staat duidelijk aangegeven wat er vegan is en wat glutenvrij. Zowel ik als mijn tafelgenoot gingen voor een verlaat ontbijt. Ik nam muesli met fruit en soja yoghurt, mijn tafelgenoot ging voor de in de oven gebakken eieren met kaas en brood. Daarbij dronk ik een soja chocolademelk met kaneel, mijn tafelgenoot ging voor koffie.
IMG_0195[1]
IMG_0194[1]
IMG_0192[1]IMG_0193[1]

De muesli was lekker knapperig en zelfgemaakt, er zat fruit bij en het was een flinke kom. Genoeg om er weer even tegenaan te kunnen. Hetzelfde geld voor de warme chocolademelk ook dat was een flinke mok, lekker kruidig en lekker warm, precies wat je op een koude dag nodig hebt. Later zag ik ook nog deze heerlijk uitziende taart maar daar was in mijn buik geen plek meer voor. Een volgende keer misschien. Bij Beter en Leuk is trouwens alles zoveel mogelijk biologisch, in het seizoen en lokaal.
IMG_0187[1]
Het is volgens mij wel raadzaam om te reserveren als je bij Beter & Leuk wil gaan lunchen, om er zeker van te zijn dat je een plekje hebt. Voor informatie en openingstijden verwijs ik je door naar de website van Beter & Leuk.
IMG_0196[1]

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 3 december, 2014

LEAVE A COMMENT