Magimix Power blender

Magimix Blender @ Lauriekoek.nl
Ik weet het eerder schreef ik al een blogpost over keukenmachines waarin ook blenders voorbij kwamen. Toch was ik persoonlijk wel toe aan een nieuwe blender. Geen Vitamix, dat hoeft van mij niet perse maar wel gewoon een goede. Toen Magimix met een geüpdate blender kwam, was ik benieuwd. Ik heb al meer dan 10 jaar een keukenmachine van dit merk en die gebruik ik met veel plezier. Hoe zou het met de blender gaan?

Mijn oude blender wil niet meer

Allereerst zal ik uitgebreid uitleggen wat voor blender ik nu heb. Namelijk een huismerkblender van wijlen de V&D. Hij gooit alle vloeistoffen vooral omhoog tegen de deksel van de blender in plaats van naar beneden in een draaikolk naar de messen. Dat kan beter. Ook is het handvat hol en daar is ooit een oorkruiper in gekropen, die er waarschijnlijk nooit meer uit is gekomen. Ook mis hij eigenlijk de power om bijvoorbeeld hardere dingen of zelfs ijs te chrushen. Kortom hij gaat bijna stuk en is aan vervanging toe.

Blue clair is het helemaal

Deze kleur is trouwens blue clair en dat is vrijwel exact de kleur van mijn Riess pan! Supergrappig, schijnbaar heb ik een voorkeur voor lichtblauw of blauw in de keuken wat het is zeker niet het enige item naast de pan was blauw is. De kleur blue clair wordt het helemaal volgens trendbureaus, dus als het net zoals bij mij je lievelingskleur is zit je goed komende tijd. Qua keukenspul maar ook qua garderobe. Pastel blijft nog wel even.

Magimix Blender @ Lauriekoek.nl
Powerblender

De Magimix Power blender is 1300 watt en 22000 toeren per minuut. Ik kan hem niet goed vergelijken met bijvoorbeeld een Vitamix of een Blendtec blender omdat er heel veel verschillende wattages over het internet zwerven. Toch weet ik wat ik zoek een prettige blender die ijs kan crushen en dingen zonder moeite kan mengen.  Soep opwarmen doe ik wel in een pannetje, zo krachtig hoef ik mijn blender nou ook weer niet. Plus als ik 1000 Euro heb ga ik daar liever van op vakantie dan dat ik een blender koop. De Magimix blender is wat dat betreft een stuk betaalbaarder, die kost 199 Euro.

Magimix Blender @ Lauriekoek.nl
Blender met een glazen mengkan

De Magmix Power blender heeft een glazenmengkom die tegen een temperatuurschok kan, van warm naar plots koud of andersom. Hetzelfde als bijvoorbeeld het pyrex glas van de bewaarbakjes en de maatbekers. In glas blijven luchtjes minder hangen vind ik en dat is handig als je zowel zoete als hartige dingen wil bereiden in hetzelfde apparaat. De glazen kan ik iets zwaarder maar daardoor ook heel stabiel. Hij staat goed vast op de houder. Er kan 1,8 liter in de kan en hij schenkt ook goed.

Magimix Blender @ Lauriekoek.nl
Een goede deksel is het halve werk

De deksel is ook goed, je hij heeft een brede rand die je goed naar beneden kan drukken zodat er niets uit de blender kan ontsnappen. Dat gaat een beetje stroef in het begin maar naar mate je de blender meer gebruikt gaat het steeds soepeler. Er zit een maatbekertje in het midden van de deksel dat eruit kan worden gehaald, zo kan je er tijdens de bereiding iets bij gieten in de kan.Magimix Blender @ Lauriekoek.nl

Schoonmaken is een fluitje van een cent

Schoonmaken is ook een fluitje van een cent, er zit zelfs een speciale schoonmaakstand op de Magimix Power blender! Naast aparte programma’s voor soepen en sappen, ijs en desserts. Er zitten ook 5 algemene snelheid standen op van 0 tot 4. Verder steekt er weinig uit en ook de houder heeft weinig uitsteeksels onder de blender kan bijvoorbeeld is het ook makkelijk schoon te maken. Deze blenderkan kan zelfs in de vaatwasser schijnt! Bij mij past dat niet, maar het is wel handig om te weten.

Safety first!

In een blender moet je nooit kokend heette dingen willen blenderen. Kokendhete soep of wat dan ook, dan ontstaat er een soort vacuum. Als je dat verbreekt komt alles omhoog en zit in het gunstigste geval je keuken onder en anders zit jezelf onder de gloeiendhete drab. Niet doen! Let ook op stoom, dat is een onderschat gevaar in de keuken terwijl ook stoom hele boeiende brandwonden kan veroorzaken. Lees sowieso de gebruiksaanwijzing voordat je een apparaat gebruikt

Blenders maken geluid

Alle keuken apparaten maken geluid. De slowjuicers maken het minste geluid en blenders en staafmixers maken hoorbaar geluid. Zelf lig ik hier niet zo wakker van. Als je echt geen herrie wil hebben moet je geen apparaten gebruiken, of helemaal stoppen met koken en alleen nog dingen opwarmen. De keuken is bij uitstek de plek voor een kakofonie van geluiden. Als de blender op een hogere stand gaat en hij moet harder werken, dan hoor je dat ook. Ik moet eerlijk zeggen dat het geluid van een apparaat me meestal niet zo stoort, als het maar goed werkt. Bij deze blender is dat ook zo. Plus het geluid duurt maar even, want de inhoud is binnen no-time glad geblenderd.Magimix Blender @ Lauriekoek.nl

Magimix Blender @ Lauriekoek.nl
Ik ben tevreden over de Magimix Power blender

Van mijn vorige blender had ik meteen spijt toen ik hem kocht. Bij deze blender wil ik graag dat hij bij mij blijft. Dat is het verschil tussen een budget blender en een gewoon goede blender. Verschil moet er zijn. Hierin kan bevroren fruit en kan ik fruitslush maken en zelfs pindakaas en hummus. Zonder dat ik peentjes zweet over of de blender het wel aan kan. Hij is makkelijker schoon te maken door het programma en het feit dat de inhoud van de blender minder tegen de deksel “aangegooid” word als de blender aan het blenderen is.

Komende zomer wordt het dus gecrushed ijs, gazpacho en sapjes voor mij. Dat begrijpen jullie wel. Gezien de temperaturen lijkt mij dat helemaal geen slechte deal.

Je vindt de Magimix power blender bij de betere keukenspullenwinkel. Meer informatie vind je op de Magimix website.

Posted by on 29 juni, 2018

LEAVE A COMMENT