Pots & Co

potsco
Afgelopen feestdagen heb ik drie verschillende toetjes geprobeerd van Pots&Co. In veel feestelijke toetjes in het toetjesschap bij de supermarkt zit gelatine, vegetarische pudding tref je er meestal niet aan, maar de potjes van Pots&Co zijn wel zonder gelatine. Yay!

Chique toetjes uit Engeland

De potjes komen uit Engeland. Ze zijn behoorlijke chique verpakt in een keramiek schaaltje dat je makkelijk nog eens kunt hergebruiken. Volgens de verpakking zijn ze altijd gemaakt door Michelin Chefs, wat ik nog al een rare claim vind. Als je een extreem getalenteerde kok bent ga je toch niet de hele dag in een toetjesfabriek rondlopen lijkt mij. De potjes ogen behoorlijk klein maar laat je niet bedriegen. Ze zijn machtig van smaak, dankzij lekker veel suiker en vet uiteraard, want zo zijn toetjes. Het zijn ook geen puddinkjes in de klein wiebelige zin van het woord. Ze zijn juist heel stevig van structuur. In Engeland betekent pudding ook min of meer “dessert” en onder die noemer kan van alles vallen.

Verschillende smaken, karamel met zeezout is mijn favoriet

Er zijn 5 verschillende smaken waarvan ik er drie in de supermarkt vond: hazelnoot, karamel met zeezout en citroen met limoen. Die laatste was heel fris en deed me denken aan de bovenlaag van een Franse tarte-au-citrontaart. Op het etiket staat dat dit een posset is, een posset was vroeger een rijk gekruide drank gemaakt van alcohol en wijn, wat ging schiften. Tegenwoordig is de posset een dessert op melk of room basis met citroen. De variant met hazelnootsmaak deed mij gelukkig in geen enkel opzicht aan Nutella denken (yep ik vind dat vies!), hij was echt lekker en nootachtig, maar mijn absolute favoriet was echt de zeezout met karamel. Alles met zeezout vind ik nog steeds de bom, of het nou hip is of niet.
img_8057
Er is ook nog een variant met passievrucht-cheesecakesmaak en een met chocolade en sinaasappel. Beiden klinken mij ook erg lekker in de oren, maar ik heb ze tot op heden niet bij de Albert Heijn, de enige supermarkt die deze potjes verkoopt, getroffen.
Een potje kost 2 Euro, tenzij je er een bij Ah to Go koopt, dan zijn ze volgens mij iets duurder. Meer informatie vind je op de Pots&Co website.

 

Posted by on 4 januari, 2017

LEAVE A COMMENT