Pnuts pindakaas

Pnuts @ Lauriekoek.nlLaatst kreeg ik onverwacht een doosje met Pnuts pindakaas opgestuurd. Pnuts is van Amerikaanse pinda’s en de fabriek draait op zonne-energie en helemaal biologisch.

Kokosolie

Om het extra roerbaar te maken zit er in deze pindakaas kokosolie. Ik ben op zich niet tegen kokosolie, ik heb het ook in huis en bak er wel eens in. Toch vermijd ik het, omdat het net als palmolie niet het gezondste vet is. Buiten dat bewijzen alle 100% pindakaas pindakazen dat smeerbare pindakaas zonder toevoegingen mogelijk is. Nou vind ik dat weer niet de meest smaakvolle pindakaas, dus ik zou zeggen maak een mix en klaar ben je. Pnuts @ Lauriekoek.nl

De smaaktest

In het pakket zaten drie smaken pindakaas: zeezout-karamel, koks-chili en naturel.Pnuts @ Lauriekoek.nl

In de variant met karamel en zeezout kan ik beide smaken helaas amper als zodanig herkennen. Een vleugje zoetigheid en verder kom ik niet. Karamel-zeezout is echt een smaak geworden die je overal terug vindt. Wat zou er eigenlijk gebeuren als je echte karamel met zeezout door de pindakaas roert? Pnuts met chili heeft een kick maar om heel eerlijk te zijn heb ik meestal zelf een smaak neutrale pindakaas in huis, als ik dan een kick wil gebruik ik sambal, chilivlokken of sriracha, dat werkt net zo goed, zo niet beter. De neutrale pindakaas van Pnuts is prima van smaak. Ik waardeer dat er zeezout in zit en dat de pindakazen biologisch zijn, maar verder als groot verbruiker vind ik de potjes wel klein.Pnuts @ Lauriekoek.nl

Olielaag

Interessant is trouwens dat zich op de pindakaas nog steeds een laag olie vormt wat ik er doorheen roer. De bodem is absoluut niet droog, maar ik smeer gewoon graag pindakaas in plaats van olie op mijn brood. Volgens de website van de oprichters van Pnuts moet je je pindakaas daarom in de koelkast bewaren. Dat is echt nieuw voor mij, helaas is er in mijn koelkast amper plek. Dus ik ben nu officieel een pindakaas mishandelaar.

Nog meer pindakaas?

Persoonlijk ben ik best een pindakaasfan. Op brood maar ook in allerlei recepten. Als ik nu naar de dichtstbijzijnde supermarkt loop dan is de broodbelegafdeling nu zo ongeveer een pindakaasmuur. Is het niet een beetje uit de hand gelopen? Hoeveel soorten en smaken hebben we nodig? Ik zou het wel cool vinden als een gedeelte van het schap vrij zou komen voor bijvoorbeeld een goede tahin om maar wat te noemen.

Een potje Pnuts kost 4 Euro en is te vinden bij Odin ook kun je het bij hen zelf bestellen. Meer informatie en verkoopadressen vind je op de Pnuts website.

Posted by on 20 september, 2021

LEAVE A COMMENT