Mister Kitchen’s Pindakaas

Mister Kitchen's Pindakaas @ Lauriekoek.nlOp een mooie zondag kreeg ik laatst een meter pindakaas aangereikt door twee Misters Kitchen. Een meter! Oftewel een koker met alle zeven nieuwe pindakaassmaken plus een potje jam en een supercool pindashirt. Een totempaal gemaakt van pindakaas dus, of een wandelstok die voor geen meter wandelt, maar wel altijd iets voor je heeft als je honger hebt. Anyway, ik nam een foto, brak de meter pindakaas in stukjes en vervolgde mijn weg door Amsterdam. Mister Kitchen's Pindakaas @ Lauriekoek.nl

Misschien is het je wel opgevallen als je in de Albert Heijn staat op de afdeling broodbeleg, er is iets veranderd, want er moest natuurlijk ruimte worden gemaakt voor niet 1, niet 2, maar 7 nieuwe pindakaasproducten. Van karamel-zeezout tot cranberry met kaneel. Dit zijn de nieuwe producten van Mister Kitchen. Je zou ze nog kunnen kennen van een tijdje geleden toen ik hun chia-jam uitprobeerde. Ze hebben verder ook nog een lijn vleesproducten bij de Albert Heijn liggen maar daar kan ik als vegetariër natuurlijk niet zoveel over zeggen.

De pindakaas komt op precies het goede moment, want sinds het verschijnen van het Pindakaas kookboek bij Uitgeverij Loopvis ben ik het als broodbeleg, maar ook als ingrediënt extra gaan waarderen. En ik ben heus niet de enige, getuige de pinda-achtige creaties die ik via social media de laatste tijd voorbij zie komen.Mister Kitchen's Pindakaas @ Lauriekoek.nl

De komende tijd heb ik dus 7 potten pindakaas voor mezelf, want mijn enige huisgenoot eet van alles op brood behalve… je raadt het al. Dus alles is voor mij en mij alleen. Goed, ik heb ze dus alle zeven uitgeprobeerd, hieronder vind je mijn bevindingen.

Chocolade

Dit is een soort mix van chocoladepasta en pindakaas. Chocola en pinda past altijd goed bij elkaar. Dit is een beetje de joppiesaus onder de pindakazen.
Mister Kitchen's Pindakaas @ Lauriekoek.nl

Cranberry kaneel

Ik weet niet wat het is maar de combinatie van kaneel en pinda vind ik 3 keer niets. Bah zeg. De cranberrysmaak komt helaas ook niet duidelijk genoeg naar voren om tegenwicht te bieden aan de kaneel.Mister Kitchen's Pindakaas @ Lauriekoek.nl

Honing chili

Eerst dacht ik nog “valt wel mee”, maar binnen de kortste keren stond mijn mond in brand. Ik kan bijzonder slecht tegen chilipeper, maar op brood is hij goed te doen, omdat brood de boel een beetje blust. Ik ben ‘m zelfs zo erg gaan waarderen dat het mijn persoonlijke favoriet is geworden.Mister Kitchen's Pindakaas @ Lauriekoek.nl

Kokos maple

Pinda en kokos is een hele goede combinatie, dit heeft niet alleen de smaak van kokos, maar ook de structuur. Het past goed bij de hele kokoshype van de laatste tijd.Mister Kitchen's Pindakaas @ Lauriekoek.nl

Sinaasappel rozijn

Hier zit citrusolie in en dat merk je. Het zit ook in sommige chocoladeproducten en het is een heel herkenbare smaak. Ik weet niet wat ik er van moet denken, het zal niet snel mijn favoriet worden.Mister Kitchen's Pindakaas @ Lauriekoek.nl

Super crunchy

Dit is eigenlijk de meest normale pindakaas, maar dan met een goede extra crunch. Ik reken hem goed!Mister Kitchen's Pindakaas @ Lauriekoek.nl

Zeezout karamel

Deze pindakaas is lekker zoetig en zoutig, ik kan dit hele potje zo leegeten. Van de combinatie zeezout met karamel word ik eigenlijk nooit moe en het werkt niet alleen goed met chocolade, maar dus ook met pindakaas.Mister Kitchen's Pindakaas @ Lauriekoek.nl

Mister Kitchen's Pindakaas @ Lauriekoek.nlEr vallen aan de pindakazen een paar dingen op: Ze zijn volgens mij allemaal veganistisch op die met honing na en ze zijn allemaal glutenvrij. Ze bevatten wel allemaal palmolie, wat een bewuste keuze is (anders krijgt het nooit de mooie gladde, smeerbare textuur die het nu heeft).  De pindakaas is verpakt in PET, plastic dus, geen glas. En ook dat is een bewuste keuze van Mister Kitchen, volgens hen is het duurzamer dan glas.

Je kunt de pindakaas vinden bij de Albert Heijn in het broodbelegschap. Je weet wel bij de hagelslag, honing, het kokosbrood en de andere pindakaas. Een pot van 300 gram is €2,99.

Posted by on 3 augustus, 2017

LEAVE A COMMENT