No Sugar Daddies chocopasta

No Sugar Daddies @ Lauriekoek.nlQua chocoladepasta ben ik altijd op zoek naar de perfecte pasta, niet te zoet, een goede chocoladesmaak en romig heeft de voorkeur. Daarom was ik dan ook nieuwsgierig toen ik de No Sugar Daddies zag, ik was benieuwd wat er gebruikt werd om de pasta te zoeten en hoe het zou smaken.

Het verhaal van chocopasta zonder suiker

No Sugar Daddies is ontstaan omdat Jurrian en Henk-Jan gezonder broodbeleg wilde maken voor hun kinderen, die van brood met chocopasta houden. De pasta’s zijn gemaakt van herkenbare ingrediënten, zoals echte hazelnoten echte cacao. De pasta is gezoet met dadels, dadels van Yogi & Yousef, waar ik fan van ben. Dit maakt het product niet suikervrij, want dadels bevatten van nature ook suikers. De chocoladepasta is biologisch, de cacao is UTZ gecertificeerd en alle producten zijn palmolievrij! Ook over de verpakking is nagedacht, want een glazen pot, kan natuurlijk worden hergebruikt.No Sugar Daddies @ Lauriekoek.nl

No Sugar Daddies @ Lauriekoek.nl

 Wat viel me op?

Het eerste wat opviel was de structuur van alle drie de chocopasta’s. Die is niet helemaal glad, maar best wel korrelig. Het ruikt zoetig en eerder naar dadels dan naar chocolade. Alle pasta’s smeren goed uit op brood, ondanks wat sommige fabrikanten beweren dat dit niet mogelijk zou zijn zonder palmolie. De chocopasta’s van No Sugar Daddies kunnen na een tijdje wel een klein olielaagje vormen, maar even doorroeren voor gebruik en je merkt daar niets meer van.No Sugar Daddies @ Lauriekoek.nl

No Sugar Daddies @ Lauriekoek.nl

No Sugar Daddies smaakt in vergelijking met ander broodbeleg wel wat minder zoet. Er zitten alleen suiker in uit dadels en verder niets, dat maakt dat je even moet wennen, zeker als je zoeter beleg gewend bent. De dadelsmaak proef je in elke pasta duidelijk terug, als je daar geen fan van bent is dit duidelijk niet je beleg.

Ik probeerde alle drie de smaken No Sugar Daddies chocoladepasta uit.No Sugar Daddies @ Lauriekoek.nl

Go hazelnuts

Dit is de hazelnoot-chocopasta en die smaakt echt naar hazelnoot, inclusief het bittertje wat ik in hazelnoot zo waardeer. Er zit ook maarliefst 28% hazelnoten in. Ter vergelijking: Nutella bevat maar 13% hazelnoten en smaakt in mijn beleving daarom nauwelijks naar noten. Cacao, noten en dadels passen op papier goed bij elkaar, maar in een chocoladepasta ook.No Sugar Daddies @ Lauriekoek.nl

Spread the milk

Deze chocoladepasta heeft iets romigs, wat komt door de toevoeging van melkpoeder. Dit is dan ook de enige smaak No Sugar Daddies die niet geschikt is voor veganisten (het is uiteraard wel vegetarisch). Meestal ben ik van de pure chocoladepasta die juist zonder melkpoeder wordt bereid, dus dat dit een van mijn favorieten is verrast mij.No Sugar Daddies @ Lauriekoek.nl

Get loco with extra cocoa

Deze pure chocoladepasta smaakt voor mij meer naar dadel dan naar chocolade. Het doet mij op een of andere manier denken aan de carobepasta die mijn ouders vroeger kochten. Ik weet dat veel mensen carobe haten, maar ik waardeer de smaak eigenlijk wel. Deze pasta geeft mij alleen niet het gevoel dat ik een chocoladeproduct zit te eten.No Sugar Daddies @ Lauriekoek.nl

Al met al vind ik het een goed idee om broodbeleg wat je dagelijks eet wat minder zoet te maken. Als je kies om geen suiker toe te voegen dan geeft het zoetmiddel dat je ervoor kiest vrijwel altijd een bepaalde typische smaak aan je product, of dat nou dadels zijn of iets als stevia. Van dat zoetmiddel moet je dus houden. Zelf merk ik dat ik veel producten voor op brood, zeker chocoladepasta vaak zo zoet vind dat ik ze niet lekker vind. Daarom waardeer ik de wat minder zoete smaak van No Sugar Daddies. Of het mijn ultieme chocoladepasta is? Dan dan weer niet. Ik mis toch een beetje de romige structuur.

Je kunt No Sugar Daddies kopen bij de betere Natuurwinkel. Check voor meer informatie hun website waar je ook verkoopadressen kunt vinden

Posted by on 3 maart, 2020

LEAVE A COMMENT