Barefood

Barefood choco- en notenpasta is broodbeleg naar mijn hart. Met echte ingrediënten zoals noten, kokosvet en ahornsiroop als zoetmiddel in plaats van van die geraffineerde suiker. Het kokosvet iseveneens ongeraffineerd ,zodat je die lekkere kokossmaak goed proeft. Het bevat dus geen gehard ongezond vet, geen melkpoeder, gewoon geen rotzooi. Super!

De ingrediënten zijn altijd duurzaam ingekocht en zoveel mogelijk biologisch. Het eko keurmerk ontbreekt echter nog wel, maar dat komt omdat het verkrijgen van een dergelijk keurmerk veel controles vereist en daarom vrij prijzig is, zeker voor kleine bedrijven in de beginfase. Ik vind het belangrijk om mensen die wel de ambitie hebben om Skal gecertificeerd te worden te steunen. Daarom vind ik het ook prettig als je de producent persoonlijk kunt spreken en een paar kritische vragen te stellen.

De pasta’s worden in kleine hoeveelheden gemaakt en verkocht op markten zoals de pure markt en het Viva las Vega’s Food Festival, maar in de toekomst zullen de potjes broodbeleg ze ook in de winkel verkrijgbaar zijn. Als je nog nooit naar een kleine leuke markt bent geweest waar producenten zelf hun waar aanprijzen zou ik zeggen: ga erheen! Het is zo leuk om de mensen achter de producten te spreken. Vaak kun je ook proeven voor je koopt.

Een kort overzicht van de verschillende verkrijgbare smaken:


Cacao Now!

Met echte vanille, lekker veel cacao en kokosvet. Dit stilt absoluut elke chocoladecraving. De combinatie van kokos met chocolade doet me op een of andere manier een beetje aan chocolademelk denken.


Maple Almond Bros
Deze pasta is een beetje zoetig, maar zeker niet te zoet èn met een vleugje kokos. Het doet mij een beetje aan notenpasta denken, maar ook aan koekjes. Deze pasta zou het ook goed doen op de pannenkoek.


Zico Brazil Nut

Lekker notig, een beetje bitter en een beetje zoet. Het doet in de verte een beetje aan amandelspijs denken. Door de bittere ondertoon, is deze pasta vooral geschikt voor volwassenen, denk ik.


Coconut Cashew Cream

Oeh, oeh, romig èn zoetig! Cashewnoten zijn sowieso een van mijn favoriete noten. naast macadamianoten natuurlijk

 


Macadamia & Co.

Ik houd van macadamianoten en al helemaal van medjool dadels. Medjool dadels zijn geweldig, zo zoet en chewy. Deze pasta is lekker licht van smaak en zeker niet te zoet, gelukkig maar. Het is notenpasta-achtig van structuur en combineert goed met aardbeien op brood.


Goed, de pasta’s ze zijn lekker op brood, maar ik denk dat je er ook prima een taartje mee kan glazuren. Tegenwoordig zijn er op internet al frostings te vinden op basis van kokosvet en dat is niet voor niets. Het kan de smaak van je gebak echt complementeren.

Meer over de ingrediënten, de markten waar Barefood staat en de oprichter vind je op de website van Barefood

Posted by on 5 juli, 2013

1 Comment

  • Sanne

    5 juli, 2013

    En ik gebruik deze pasta’s in smoothies en in het avond eten. De Maple Allmond Bros. kun je gebruiken als een soort pinda saus voor bij rijst, tauge, boontjes … Heerlijk. En ik doe wel eens een lepel van de verschillende pasta’s door mijn smoothies en door de yoghurt s’ ochtends voor de kids. En de macademia en de zico brazil zijn lekker als tapas met een stukje groenten, zoals paprika, bleekselderij.. Eet ze!

LEAVE A COMMENT