Pip and Nut notenpasta

pipnut01Dit is wel echt het jaar van de pindakaas. Eerst het pindakaas kookboek, toen Mister Kitchen met een hele serie pindakaasvarianten en nu? Nu is er Pip & Nut notenpasta – en ja je raadt het al – pindakaas! Ik zou best willen zeggen dat ik geen pindakaas meer kan zien, maar dat is dus niet zo.

Goed nieuws voor palmolie haters

Laten we beginnen met het goede nieuws voor de palmoliehaters onder ons: deze pindakaas is palmolievrij, sterker nog: alle Pip & Nut producten zijn palmolievrij, omdat ze vinden dat het niet nodig is om het in hun producten te verwerken. Duidelijk. Je moet dus het wel goed roeren en daarom zit er ook een sticker op de deksel om je daaraan te herinneren. Ik vind dat roeren overigens geen enkel probleem.  pipnut04

Pip & Nut opgericht in Engeland, nu te koop in Nederland

Pip & Nut is opgericht door Pip. Ze zocht een lekkere snack voor na het hardlopen en kwam zo op het idee om zelf notenpasta’s te gaan maken en dat ging best lekker, want haar producten zijn nu ongeveer overal in Engeland te koop en sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar bij Jumbo, Plus en Deen.

Er zijn 5 soorten Pip & Nut producten. Pindakaas met stukjes en in een gladde variant, pindakaas met maple syrup, amandelpasta en kokos-amandelpasta met agave. De pindakaas is ook vrij van geraffineerde suiker, wat logisch is want in drie van de producten zit helemaal geen suiker. De andere twee zijn gezoet met agave- en en ahornsiroop.
pipnut07pipnut08pipnut09

Pip & Nut Crunchy Maple is mijn favoriet

De crunchy maple peanutbutter is mijn favoriet. Ik vind ahornsiroop los namelijk ook erg lekker en het combineert goed met de pindakaas, dus dan is de keuze snel gemaakt. De andere pindakazen zijn in mijn ogen gewoon pindakaas en de amandelpasta gewoon amandelpasta. Wel met een snufje zout en dat vind ik dan wel weer prettig, want dat haalt de smaak echt op. De variant met de kokos heb ik even gelaten voor wat het is want ik kan momenteel even geen kokos meer zien.

Het grappige is trouwens dat er in Engeland op dit moment een limited edition notenpasta is met kokos en chocolade, ik ben benieuwd of we die in Nederland ook gaan krijgen, want dat klinkt in ieder geval lekker. Het staat overigens al met een foto op de Nederlandse website, al zou dat ook een vergissing kunnen zijn.pipnut02 pipnut03
Uiteraard zijn deze notenpasta’s en pindakazen geschikt voor vegetariërs en veganisten, maar dat lijkt mij een no-brainer. Je kunt uiteraard alles over deze notenpasta’s nalezen op de website van Pip & Nut.

Posted by on 7 november, 2017

2 Comments

 • Jessica

  23 augustus, 2018

  Wat leuk dat je ook zo wild bent van Pip&nuts. Mijn favoriet is de coconut almond butter. De pot heeft het nog nooit 1 week overleefd in de kast. TE LEKKER. Gewoon snoepen met thee lepeltje. Op banaan is ook lekker en ook door het ontbijt. (havermout/amandelmelk en coconut almond butter. Er is nu ook een limited edition “chocolate orange” helaas niet hier te verkrijgen! Balen!!!

  • Laurie

   23 augustus, 2018

   Dat is precies wat er in het stukje staat. 🙂 Ik heb hem in Londen gezien bij de Whole Foods en er naar gezwaaid. 😉 Sowieso ben ik voor het eten van notenpasta en pindakaas van een lepel. Het is een onderschat genoegen.

LEAVE A COMMENT