Terra Sana Notenpasta’s

IMG_4801[1]

Notenpasta heb ik altijd in huis, als ik het niet gebruik voor op brood dan gebruik ik het wel in dressings, of in de pindasaus, of in koekjes of andere baksels. De notenpasta’s van Terra Sana hebben sinds kort een nieuw jasje. Die gelegenheid heb ik aangegrepen om er een stukje aan te wijden.

De pasta’s van Terra Sana bestaan uit enkel noten (dus geen pinda’s). De 3-mix pasta, die ik uitprobeerde bevat cashewnoten, hazelnoten en amandelen, en hun tahin bestaat uit alleen gepeld sesamzaad, zonder enige andere toevoeging. Ze zijn dus geschikt voor vegetariërs en veganisten. De producten van Terra Sana zijn sowieso biologisch en deze notenpasta en de tahin dus ook.

IMG_0255[1]Een van de discussiepunten bij notenpasta in het algemeen, is dat er een laagje olie op drijft dat je er doorheen moet roeren. Het verschilt van merk tot merk, sommige merken verdenk ik ervan dat ze de olie apart opvangen en als notenolie verkopen, zo droog is de pasta die als zodanig wordt verkocht. Bij Terra Sana heb ik dat gevoel niet, er zit altijd voldoende olie bovenop om er doorheen te roeren. Zo blijft het smeuïg tot op de bodem. En als het toch droog wordt? Roer er dan een piepklein beetje olijfolie of een andere neutrale olie doorheen.

Tahin eet ik niet puur als broodbeleg. Ik gebruik het als ingrediënt voor bijvoorbeeld dressings en uiteraard voor door de hummus, want hummus zonder tahin, dat kan echt niet. De 3-mix notenpasta is uiteraard wel lekker op brood. Als ik echt iets bijzonders wil, dan combineer ik het plakjes banaan op, een beetje kaneel en maak het ik het af met een beetje ahornsiroop. Een beetje zoals de grote, welbekende bagelketen, maar dan net iets anders.IMG_0258[1]De 3-mix notenpasta kost € 4,95, 4-mix notenpasta € 3,49 en tahin € 4,99. Je vindt Terra Sana in de meeste natuurwinkels.

Posted by on 19 januari, 2015

LEAVE A COMMENT