Mijn verlanglijstje 2021

Mijn verlanglijstje 2021 @ Lauriekoek.nlHet schijnt dit jaar extra belangrijk te zijn om je Sint en kerst cadeautjes vroeg te kopen. Iets met vastgelopen vrachtschepen, een papiertekort en een Brexit. Ik zet dus ook op tijd mijn verlanglijstje van 2021 online, zodat je allicht nog op tijd inspiratie op kunt doen voor jouw verlanglijstje.

Het is ook weer tijd voor mijn gebruikelijke oproep: Koop waar je kan bij je lokale boekhandel, bij winkels in de buurt  en steun ambachtslieden en andere makers. Je kunt het allemaal nog ze leuk vinden, als je er niets koopt verdwijnt het. Corona heeft veel bedrijven hard geraakt en als ze nu een goed seizoen draaien kan dat ze enorm helpen.

Check vooral ook mijn eerdere blogposts over wat je de foodie in je leven kunt geven en mijn kookboek- en boekrecensies. Een kookboek is altijd een goed idee. De afgelopen en komende weken vind je hier extra veel boekrecensies van alle pas verschenen kookboeken. En om een beetje bij het koken te blijven, enkele andere goede cadeautips zijn de Wonder grill, Ecostoof en AttiCastings bakvormen.

Zelf verkoop ik niets, maar als je mij wat toe wil stoppen kun je mij uiteraard een Ko-Fi schenken. Dat kan rond de feestdagen, maar ook op een van de andere dagen van het jaar.

Op mijn verlanglijst staan dit jaar onder andere:

Le Creuset

Het meest dure item op mijn lijstje dit jaar  is een Le Creuset steelpan. Ik ben er achter gekomen dat gietijzer het echt uitstekend doet op mijn inductieplaat. Een uitstekend excuus om een pan aan mijn pannenfamilie toe te voegen. Inmiddels is Lauriekoek een soort van onofficiële Le Creuset klantenservice geworden. Helaas is er voor mij geen werknemerskorting, maar toch zou ik graag deze steelpan aan de pannenfamilie toe willen voegen.

Een nieuwe bestekset

Een ander items, of liever gezegd items waar ik behoefte aan heb is bestek. Of het nou de verhuizingen zijn, een kabouter met een voorliefde voor bestek of dat ik af en toe per ongeluk iets weggooi weet ik niet. Toch zit er van sommige bestek items minder in de bestek la dan voorheen. Ik heb verschillende sets die ik mooi vind: Goa van Cutipol, Brick lane van KN industry of het bestek van esdoornhout van Dille & kamille.

 

Pumpstreet bakery chocolade

Op het gebied van chocolade heb ik iets fantastisch herontdekt: namelijk goede chocolade gemengd met geroosterd zuurdesem, echt hemels. Het is van Pumpstreet bakery, een bakkerij die ook uitstekende chocolade maakt. Online zijn verschillende (andere) soorten (nog) verkrijgbaar. Ik vertel mezelf dat ik het voor kerst bestel, de waarheid is dan dat het waarschijnlijk al lang al op is.

Een fles goede azijn

Hebben jullie deze aflevering van De Keuringsdienst van waarde laatst ook zitten kijken? Het gaat over azijn. Je hebt eendimensionaal zuur zuur uit de supermarkt voor een habbekrats, maar er is ook nog een hele wereld aan goede, interessante en bovenal zeersmaakvolle azijnen. Goede azijn kost tijd en wat extra geld, maar dat is het waard, heus. Een ideaal cadeau dus. De azijnwinkel uit de aflevering is trouwens De Oliewinkel Amsterdam (tip).

Kerstballen

Leuke kerstballen en het liefst met een etensthema. De beste ballen op dat gebied zijn van Vondels. Als je van Hello Kitty of Nijntje houdt ben je hier ook aan het goede adres. Alles is heel mooi uitgevoerd en ja de prijs is er naar.

 

 

Handcrème

Ik houd me nog steeds aan de coronaregels en dat betekent lekker veel handen wassen. Samen met de winter die er nu echt lijkt aan te komen de ideale tijd om weer eens een nieuwe handcrème uit te proberen. Vorig jaar ontdekte ik handcrème met urea. Voor mij werkt dat heel goed, ik dacht dat het niet vegetarisch of veganistisch kon zijn, maar urea is vaak niet dierlijk maar gemaakt in een fabriek.Handen wassen @ Lauriekoek.nl

 

En, wat staat er op jouw verlanglijstje dit jaar?

Posted by on 11 november, 2021

LEAVE A COMMENT