Nog meer kerstkookboeken

Kerstkookboeken @ Lauriekoek.nlEr zijn grofweg twee type mensen: mensen die dit jaar kerst meer omarmen dan ooit en mensen die het juist meer dan ooit proberen te ontlopen. Die laatste groep ga ik vandaag niet tevreden stellen, want ik heb hier een tweede lijstje vol met kerstkookboeken.

De meeste van de kerstkookboeken zijn alleen verschenen in het Engels. Het land van kerst, traditie en ehhh Brexit. Mocht je liever in het Nederlands lezen dan kan ik de de eerste kerstkookboekenlijst aanbevelen. Met onder andere Yvette van Boven en Gaz Oakley. Ik wil je er ook nog aan herinneren dat The Christmas Chronicles van Nigel Slater, hier vertaald als Culinair winterdagboek ook verkrijgbaar zijn als podcast, zodat je weg kunt zakken in de stem van Nigel Slater als in een comfortabele stoel.

Downton Abby christmas cookbook
Kerstkookboeken @ Lauriekoek.nl

Dit boek is geschreven door Regula Ysewijn, bekend van het Brits Bakboek en Pride and pudding, dus dat zit wel snor. Ik hoop dat dit boek vertaald gaat worden in het Nederlands. Hopen jullie mee? Ik moet eerlijk bekennen dat ik met de serie Downton abby in de eerste aflevering gestrand ben, misschien moet ik dat deze kerst maar inhalen.

The little library christmas

The little library kookboeken van Kate Young zijn sowieso al leuk, maar deze is speciaal voor kerst. Voor mensen die van literatuur, kerst en koken houden. Met 20 favoriete recepten en 30 nieuwe recepten gecombineerd tot dit kleine, maar fijne kookboekje.

Christmas with Kim-Joy
Kerstkookboeken @ Lauriekoek.nl

Kim-Joy viel in de Bake off tent op omdat ze allemaal schattige figuurtjes maakte. Ze heeft echt een eigen stijl. Ik verwacht veel van die figuren terug te zien in haar kerstkookboek.

How to eat your christmas tree

Wat doe je met je kerstboom nadat je hem in je huis hebt gehad? Je kunt er een adopteren maar lang niet iedereen doet dat. Je kunt koken met kerstbomen, er zijn verschillende bomen die kerstboom worden genoemd en ze komen allemaal voorbij in dit leuke boekje.

Kerst het kookboek Donna Hay
Kerstkookboeken @ Lauriekoek.nl

Als Donna Hay iets doet dan doet ze het goed. Nu heeft ze een heel kerst kookboek geschreven, er was al een kleiner boekje in 2008 maar dit is de grote serieuze versie.

Scandinavian Christmas Trine Hahnemann

Scandinavië, daar komt de kerstman toch vandaan? En hygge, eerst een buzzwoord en nu horen we er niets meer van. Deze recepten blijven in ieder geval en de voorkant van het boek is bijzonder mooi.

Kerstkookboeken @ Lauriekoek.nl

Posted by on 14 december, 2020

LEAVE A COMMENT