Merry Christmas!

img_07011
Psst! Zijn jullie daar nog? Hebben jullie een fijne kerst gehad? Ik wel! Alleen was mijn bedoeling om het hele kerstdiner nu online te zetten om te laten zien hoe een vega kerstdiner er nou uitziet. Iets waarvan ik merk dat mensen er vaak nieuwsgierig naar zijn. Alleen je raadt het al, na een hele tijd in de keuken te hebben gestaan en iedereen verwelkomd te hebben, ben ik vergeten de camera te pakken! Eigenlijk vind ik dat maar goed ook, sommige dingen moet je gewoon meemaken in plaats van erover bloggen. Anders word je zo’n toerist die alles achteraf pas bekijkt via z’n foto’s. 

Wat ik at

Ik kan natuurlijk wel vertellen wat ik gekookt heb, samen met mijn vriend: Twee soorten wortels, een met kaneel en sinaasappelsap uit het Vegatopia kookboek en wortels met gremolata uit Veg! Daarnaast een schaal met spruitjes met tijm en sjalot uit Veg, de makkelijke groente pastei (wat echt een showstopper is) samen met jus uit Een Nieuwe Kijk Op Eten. Ik maakte hem met kokosolie (ik nam wel 50 gram minder vet dan voorgeschreven en hij werd perfect!). Verder waren er nog twee soorten zelfgemaakte broodjes, twee soorten veganworstjes, een bietjes- en avocadosalade met appel, dragon en een citroendressing en hasselbackcourgette uit Forest Feast Kookboek.

Geen mislukkingen!

Alles was supergoed gelukt (yay!), hoewel de pastei makkelijk wordt genoemd (alhoewel, in het Engels heet ie Goodwill pie en niet “makkelijk”), neemt ie wel veel tijd in beslag en moet je veel stappen nemen, maar dan heb je wel wat. Alles was superlekker en ik was heel tevreden. Hopelijk heb je nu een beeld van wat ik zoal heb gegeten met kerst. Deel ook vooral wat je zelf gegeten hebt qua vegetarisch kerstmenu. Oh en ook als je hebt geleefd op diepvries pizza en afhaal sushi mag je dat van mij delen. No shame.

Hoera voor de BBC en bakvormen

Deze kerst was trouwens ook de tijd van de laatste Great British Bake Off. Dat was wel bittersweet. Een mooie documentaire over Anna Del Conte (hoera voor de BBC!). Ik vond een door mij gewenste bakvorm onder de kerstboom. Nee de kerstman was niet langs geweest, het was nog een cadeautje van voor mijn verjaardag. Oh, en dit Youtube filmpje van Cookie Monster maakte mij heel vrolijk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 26 december, 2016

LEAVE A COMMENT