Leesvoer! Welk boek neem jij mee op vakantie?

Books, no books @ Lauriekoek.nlDe zomervakantie komt er weer aan. Voor veel mensen het moment om eens een boek te lezen. Ik lees altijd veel, vakantie of niet en ik dacht laat ik eens een lijstje maken van titels die mij bevielen. Gewoon voor het geval dat mensen nog op zoek zijn naar last-minute tips. Hier volgt een bonte mix van allerlei boeken, niet per se geschikt voor mensen die alleen thrillers lezen of die een exemplaar van Stromboli hebben klaarliggen in hun vakantiekoffer.

Soms zie ik mezelf als een bibliothecaresse zonder bibliotheek. Een moderne die zich volledig onttrekt aan de discussie van de boekenweek “moeder de vrouw” en het feit dat twee mannen daarover gaan schrijven. Soms vraag ik me af of ik meer boeken moet tippen op Lauriekoek.nl. Heb je daar oren naar? Laat het vooral weten in de comments.

Ik ben, Ik ben, Ik ben

Maggie O’Farrell

Biografie aan de hand van bijna-doodervaringen. Dat kan heel spiritueel uitpakken maar dit is een heel mooi no nonsense verhaal, over ziekte, sterven en vooral ook leven.

Ik ben, ik ben, ik ben @ Lauriekoek.nl
Met hoofd en hart

Christie Watson

Na een boek over leven en dood denk je waarschijnlijk dat dat wel genoeg is. Toch zou ik dit boek over wat het betekent om een verpleegkundige te zijn willen aanraden. Het is echt een eerbetoon aan verpleegkundigen. Die elke dag weer moeilijke dingen doen.Met hoofd en hart @ Lauriekoek.nl

Hier

Joke van Leeuwen

Een roman over grenzen. Actueel en tegelijk ook tijdloos.

Hier @ Lauriekoek.nl

 

De monnik van Mokka

Dave Eggers

Ik moet als foodblogger toch iets hebben wat ergens nog een connectie heeft met voedsel. Dit verhaal gaat over koffie en vooral om het verhaal er omheen.

De Monnik van Mokka @ Lauriekoek.nl

Groot varken, klein varken

Jacqueline Yallop

Een Engelse vrouw gaat op het platteland wonen in Frankrijk. Ze neemt twee varkens voor het vlees. Gaat ze ze slachten of niet?Groot Varken, Klein Varken @ Lauriekoek.nl

Bullshit jobs

David Graeber

Waarom werken we nog niet minder? Zoals vroeger werd voorspeld? Waarschijnlijk zijn er veel banen die geen nut hebben is de theorie van David Graeber.

Geheime Leven van Kleuren @ Lauriekoek.nlHet geheime leven van kleuren

Kassia St. Clair

Korte verhalen over de ontdekking van pigmenten, de betekenissen van kleuren. Giftige pigmenten, kleuren die niet mengen.

Dagboek van en boekverkoper

Shaun Bythell

Soms droom ik van een eigen boekwinkel. Dit boek geeft een goed beeld van wat het is om een boekwinkel te hebben. Inclusief de soms wat excentrieke klanten en personeelsproblemen.Dagboek van een boekverkoper @ Lauriekoek.nl

Life in the garden

Penelope Lively

Gedeeltelijk zijn dit memoires en gedeeltelijk is het ook een boek over de geschiedenis van tuinen. Echt een boek voor mensen die van tuinen houden.Life in the garden

Gastrofysica

Charles Spence

Laat je niet afschrikken door de wat ingewikkelde titel. Dit boek gaat over dingen die Hesten Blumental en ik zelf ook bijzonder cool vinden. Wetenschap gebruiken om de perceptie van voedsel te onderzoeken en eventueel te veranderen.Gastrofysica @ Lauriekoek.nl

Does it fart? @ Lauriekoek.nlDoes it fart?

Nick Caruso

De belangrijkste vraag die je kunt stellen in het dierenrijk.

Duik erin

Alexandra Heminsley

Bekend van het boek “Running Like a Girl” dit is haar boek over zwemmen. Een heel persoonlijk verhaal over een onvervulde kinderwens, samen met een gedeelte praktische tips voor als je ook aan het zwemmen wil gaan.

 

Duik erin @ Lauriekoek.nl

Reisverslag van een kat

Hiro Arikiwa

Een boek over katten en reizen, wat heb je nodig meer nodig voor vakantie? Feel good boek.Traveelling Cat Chronicels @ Lauriekoek.nl

Ga trouwens vooral langs bij je favoriete boekwinkel. Zo stapte ik laatst voor het eerst boekhandel Walter Books binnen in Arnhem. Hoewel ik in Arnhem woon en ik dol ben op boekwinkels had ik daar dus nog nooit een voet over de drempel gezet. Ik heb wel een paar keer op een maandag en een zondag voor een dichte deur gestaan. Dat dan weer wel. In de boekhandel heb je kans dat je langs iets loopt wat je aanspreekt wat je op het internet misschien nooit gevonden zo hebben.Walter Books @ Lauriekoek.nl

Walter Books @ Lauriekoek.nl

Het kan trouwens ook heel goed andersom sinds ik met Lauriekoek op Instagram zit bijvoorbeeld. Doe ik allerlei leuke boeken op die ik anders ook weer nooit gevonden zou hebben. Bijvoorbeeld omdat ze nooit naar het Nederlands zijn vertaald. En ik word ook steeds herinnerd aan de klassiekers die ik ook nog moet lezen of herlezen. Eigenlijk ook helemaal niet verkeerd. Al is het alleen maar omdat je ze tegenwoordig vaak in zo’n mooie stofomslag kan kopen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 2 juli, 2018

LEAVE A COMMENT