Zomerleesvoer

Zomerleesvoer @ Lauriekoek.nlWaar ik eerder al opriep om een kookboek te kopen ga ik nu een blogpost lang niet-kookboeken aanprijzen. Je bent gewaarschuwd! Vooral boeken over eten hebben mijn voorkeur, want dat past helemaal bij Lauriekoek. Hoewel ik niet schroom om boeken die amper of heel zijdelings over eten gaan hier te tippen als ik ze de moeite waard vind.

Mijn carriere als #bookstagrammer verloopt een beetje moeizaam. Ik ben te laat met Instagram begonnen en het algoritme laat mijn posts bijna aan niemand zien. Tijd voor een blogpost dus, want die worden wel gezien en zo kan ik mijn tips ook echt met jullie delen. Daar gaat het tenslotte om.

Dierloos – Dirk-Jan Verdonk

Het dierloze gerecht van Dirk-Jan Verdonk vond ik al erg leuk en informatief om te lezen en ik was dan ook heel blij om te zien dat hij een tweede boek had geschreven. Je hoeft niet perse vegetariër of veganist te zijn om het te waarderen. Het is leuk om te lezen hoe vegetarisme beleefd werd door mensen in andere tijden en die geitenwollen sokken stereotypen, houden we die niet stiekem zelf in stand?

Lang leven – Karina Meeuwse

Dit boek gaat over Toko Dun Yong, een begrip in Amsterdam en daar buiten, waar ik graag kom. Hoe ontstond deze toko en hoe veranderde deze door de tijd? Een prachtig boek dat ik in een ruk uitlas. Heb je dit boek al gelezen en verlang je naar meer? Dan kan ik je ook het boek De zoetzure smaak van dromen van Sun Li van harte aan bevelen.

 

Victory in the kitchen – Annie Gray

Een boek over het leven van de kok van Churchill. Annie Gray schreef eerder een geweldig boek over de eetgewoontes van Victoria dus ik was heel benieuwd naar dit boek. Het stelde niet te teleur. Het gaat over een groep mensen die tot nu toe grotendeels vergeten is door de geschiedenis. Bedienden, huishoudelijk personeel. Oh en vrouwen, vrouwen zijn ook grotendeels vergeten. Terwijl er zoveel te vertellen valt! Ik heb echt het idee dat er overal verhalen liggen te smeken tot iemand ze komt neerpennen. Als iemand dat dat doet dan krijg je boeken zoals deze.

 

Be My Guest – Priya Basil

Een essay kan dan de oplossing zijn. Dat wakkert de leeslust weer aan en is soms minstens zo goed als een dik boek. Zo ook dit essay van Priya Basil over te gast zijn, gasten ontvangen en je tot elkaar verhouden. Eigenlijk altijd actueel. Alles zit erin: eten, ras, de zin van het leven, herinneringen. Het schetst de problemen en laat je nadenken over oplossingen. Aanbevolen!

 

 

Aan tafel bij dictators – Witold Szablowski

Chefkoks van 5 dictators vertellen over de dictator waarvoor zij kookten. Waar hielden ze van? Waarvan niet? Krijg je straf als hij het eten niet lekker vind? Een origineel idee wat een goed boek oplevert.

 

Een halfbakken idee – Olivia Potts

Rouw, veranderen van loopbaan en taart gecombineerd in een boek. Het werkt. Nadat de moeder van de hoofdpersoon is overleden begint die aan Le Gordon Bleu een befaamde koksopleiding. In het begin mislukt er van alles, maar het biedt ook houvast.

 

The reading cure – Laura Freeman

Terwijl ze aan een eetstoornis lijdt, zit Laura Freeman thuis en leest ze heel veel boeken. In de verhalen komt regelmatig eten voor, eten wat haar nieuwsgierig maakt en nieuwe dingen laat uitproberen. Langzaam klimt ze uit het dal waarin ze zich bevindt.

Posted by on 20 juni, 2020

LEAVE A COMMENT