Bookstore day


Morgen is het voor de vierde keer bookstore day, een dag waaraan 150 onafhankelijke boekwinkels meedoen. Afgelopen maandag was het al buy a book day. Ik zie de mogelijkheid het een en ander te combineren. Een tijdje geleden schreef ik een blogpost over waarom je juist nu een kookboek zou moeten kopen. Die is eigenlijk nog steeds actueel. 

Activiteiten

Wat is er dan te doen op Bookstore day vraag je je misschien af? Nou er worden activiteiten georganiseerd. Coronaproof uiteraard. Er komen schrijvers, illustratoren, kookboekenschrijvers, kinderboekenschrijvers en dichters langs. Er zijn gesigneerde exemplaren, speciale uitgaven en dagdeals. Dat zijn boeken die alleen tijdens bookstore day in prijs verlaagd zijn. Dit jaar zit er onder andere het kookboek Eat vegan bij en Superveg. Als je je ook hebt laten vallen op een speciale uitgave, informeer dan bij je boekhandelaar of die in de boekhandel aanwezig zal zijn. Op tijd komen is ook handig.

Welke boekwinkels doen er mee?

Op de website van Bookstore day kun je vinden welke boekhandels bij jou in de buurt meedoen. In het hele land zijn er boekhandels die meedoen, dus ook bij jou in de buurt. Mocht er bij jou in de buurt geen boekhandel zijn die mee doet dan kan je natuurlijk nog steeds naar de dichtsbijzijnde boekhandel gaan en daar in je eentje buy a book day vieren. Of als zelfs dat niet kan, omdat je bijvoorbeeld op de uitslag van een corona test wacht: online. Kun je lezen terwijl je wacht. Voor een overzicht van mijn favoriete online en offline boekhandels kun je deze blogpost raadplegen.Mijn favoriete boekwinkels

KBoekenoop een boek

Weet je nog niet zeker welk boek of kookboek je wil kopen? Op Lauriekoek.nl vind je honderden kookboek en boekreviews. Misschien is Flavour de nieuwste van Ottolenghi en Ixta Belfrage wat voor jou? Goed eten van Tom Hunt? Nosh van Esther Erwteman? Of zoek je iets om lekker te lezen? De titels in mijn zomerleesvoer lijst zijn nog steeds van toepassing. Heb je vragen over de boeken? Laat gerust een reactie achter, ik beantwoord je vragen over de boeken als altijd graag. Ook na Bookstore day, want op Lauriekoek is het elke dag boekendag.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 11 september, 2020

LEAVE A COMMENT