Koop een kookboek, juist nu!

Koop een boek, juist nu! @ Lauriekoek.nlHet zijn rare tijden, dat weten we nu wel. Het zijn voor veel mensen ook barre tijden. Zo staat volgens de Volkskrant een derde van de boekhandels op het punt van omvallen en volgens NRC is het zelfs de helft. Dat is echt heel veel! Daarom zet ik in deze blogpost wat redenen op een rij om een kookboek te kopen. Want kookboeken, daar houd ik van.

Maak gebruik van die ingrediënten!

De supermarkten schijnen momenteel een soort kerstdrukte zonder kerst te beleven. Als er een moment is om een kookboek te kopen om wat te doen met alle bijzondere ingrediënten die je bij de supermarkt of speciaalzaken kunt kopen is het nu. Het enige wat er nu nog moeilijk verkrijgbaar kan zijn is meel, verder kun je alle kanten op. Er is geen werelddeel dat je niet via je keuken kunt bereiken. Veel delicatessenwinkels bieden speciale pakketten aan en ook kookwinkels zijn online of in het echt te bereiken. Er is is geen excuus.

Eten moet je toch

Natuurlijk zijn er mensen die zich op dit moment op Ulysses van James Joyce storten of honderd jaar eenzaamheid van Gabriel Garcia Marquez. Dat mag en dat vind ik bewonderenswaardig, buiten dat maakt het de boekhandel vast niet uit of het een roman is of een kookboek. Alleen vind ik het voordeel van kookboeken dat recepten over het algemeen geen lange verhalen zijn waar je veel aandacht voor nodig hebt. En dat je met wat erin staat een geweldige maaltijd tot leven kunt wekken en eten moet je toch.

Niet alles staat op internet

Het internet weet niet alles, als ik vertel dat ik van kookboeken houd zijn er altijd mensen die reageren met “maar alles staat op internet”. Nou is dat een soort van waar, er zijn zelfs pagina’s waar je hele kookboeken illegaal kunt downloaden heb ik begrepen. Toch staat niet alles op internet, want ik krijg nog regelmatig de vraag of ik even een foto door wil mailen van recept X uit kookboek Y. Daar ga ik nooit op in want ik heb wel wat beters te doen en allerlei mensen zoals de auteur, uitgeverij en boekhandel lopen inkomsten mis. Check ook mijn misverstanden over kookboeken blogpost.Koop een boek, juist nu! @ Lauriekoek.nl

Wet op de vaste boekprijs

Zoals ik laatst al schreef is er de prijs geen reden om meteen naar Amazon te rennen of bol.com. De prijzen bij boekhandels zijn precies hetzelfde, dankzij de wet op de vaste boekprijs. Alleen boeken in een andere taal dan Nederlands kunnen van prijs verschillen.

Boekenwurm @ Lauriekoek.nlVeel boekhandels bestaan ook online

Veel boekhandels bestaan gelukkig ook online. Als je liever iemand wil spreken of advies wil kun je veel boekhandels ook mailen of bellen of contact opnemen via social media. Als je niets denkt te kunnen vinden in het huidige boeken aanbod kun je altijd nog een pre-order (bekijk hier mijn pre-order kookboektips) doen of een cadeaubon kopen.

Lauriekoek staat voor je klaar

Wil je persoonlijk advies van mij? Ik roep je op om mij de komende week om advies te vragen. Ik sta klaar voor al je kookboeken gerelateerde vragen. Wat ik dan wel van je vraag is dat je dat boek dan bestelt bij je favoriete boekhandel, dus niet Amazon of bol.com. Ik waardeer het ook als de vragen te beantwoorden zijn met korte bondige antwoorden. Stel je vragen in de comments of stuur mij een mail. Raadpleeg ook eerst ook vooral mijn uitgebreide aanbod aan kookboekrecensies.Boekwinkels @ Lauriekoek.nl

Als je al iets in gedachten had maar aarzelde om het te kopen. Koop het dan vooral. Als je zo iemand bent die eerst een teken moet hebben om iets te gaan doen, zie dit dan als het teken. Als je wil dat iets blijft bestaan dan moet je er kopen, dat was de regel al voor de Coronacrisis maar die regel wordt nu harder toegepast. Het is goed om je dat te realiseren.

 

Posted by on 27 april, 2020

LEAVE A COMMENT