Kookie Cat Koekjes

img_7891
De postbode stond een paar dagen geleden aan de deur. Verbaasd nam ik het pakje in ontvangst, want ik verwachtte niets. Schijnbaar leek ik zo verbaasd dat hij tot twee keer toe vroeg of ik Laurie wel was. Eenmaal binnen was ik blij verrast: er zaten koekjes in het pakje! Koekjes van de enige echte Kookie Cat.

img_7888

img_7886
De mensen achter de Kookie Cat zijn dezelfde mensen als achter Roobar, als ik mij niet vergis. Je weet wel, die repen met dat leuke pacmanachtige spookje op de verpakking. Lekker vrolijk, ze weten duidelijk hoe ze hun producten leuk moeten verpakken.

Veganistisch en glutenvrij

Zoals al op de verpakking staat zijn het veganistische (er zit namelijk een Vegan Society keurmerk op de koekjes) èn biologische koekjes op haver- en cashewnoten basis. Ze zijn daardoor dus ook nog eens glutenvrij, maar niet havervrij. Er zit in tegenstelling tot veel andere veganistische koekjes geen soja in en nog toffer: ook geen palmolie.  Ze zijn er in 5 verschillende smaken.img_7889

Kookie cat koekjes zijn grote koeken

Het zijn bepaald geen eenhapskoekjes, maar flinke koeken. Een koek weegt 50 gram. Ik ging als eerste voor het vanille chocochip koekje. Het was een chewy en lekker koekje, heel voedzaam ook, ik heb het koekje gedeeld met mijn vriend. In mijn eentje zou ik er alleen een op krijgen als ik verging van de honger. Door het gebruik van kokosolie maar ook geraspte kokos zit er ook een duidelijke herkenbare kokossmaak aan alle koekjes. Als je geen kokosliefhebber bent is dit dus niet echt iets voor jou.

img_7914

 

 

 

De koekjes zijn gezoet met kokosbloesemsuiker, waarvan ik niet perse geloof dat het gezonder is dan gewone suiker. Maar laten we wel wezen: je eet meestal ook geen koekjes als gezonde snack. Je mag af en toe trouwens heus een koekje eten, ik ben niet van de guilty pleasures, ik ben van gewoon genieten en daar niet moeilijk over doen.

img_7894

img_7915
Mijn favoriet tot nu toe? Chia Lemon, maar ik vind het moeilijk om echt een favoriet aan te wijzen want ik vind ze allemaal lekker. Het logo met de kat heeft mijn hart gestolen en als ik zo’n koekje aangeboden zou krijgen zou ik zeker blij zijn.

Je vindt deze koekjes bij sommige biowinkels en internetwinkels. Ik heb ze al gezien bij Gimsel en de webwinkel Puur Mieke. Je kunt ze ook bestellen bij Kookie Cat zelf, op hun website vind je meer informatie.

Posted by on 12 november, 2016

LEAVE A COMMENT