Kvegks

kvegks06
Een klein tijdje geleden was ik een van de bezoekers van het Veggie Fair festival. Het was een prachtige dag en uiteraard ben ik toen niet met lege handen naar huis gegaan. In mijn tas vol heerlijkheden die ik daar heb weten te scoren, zaten ook koekjes van Kvegks. Een Duits merk dat nu ongeveer drie maanden bestaat. Spiksplinternieuw dus!

De koekjes zijn, zoals de naam misschien al doet vermoeden, vegan. Daarnaast zijn ze ook nog biologisch en worden ze gemaakt in een sociale werkplaats. Ze zijn gezoet met rietsuiker en gemaakt met volkorenmeel en spelt-volkorenmeel. Ik probeerde vier verschillende varianten koekjes: abrikoos, nougat, chocolade en spelt. En olijven-kruidencrackers.kvegks04
De nougatkoekjes zijn mijn onbetwiste favoriet. Daar zitten kleine knapperige stukjes nougat in, super lekker. Die met chocolade, lijkt een beetje op de nougatkoekjes, maar bevat in plaats van nougat kleine stukjes chocolade, wat ook lekker is natuurlijk, net als abrikozenkoekjes met echte stukjes abrikoos, die je echt goed proeft. Tot slot is het speltkoekje is een neutraal lekker koekje. Deze is overigens niet 100% spelt, het bevat wel nogsteeds wat tarwemeel. Alle koekjes zijn lekker bros en hebben een gezonde volkorenachtige bite. Ze worden verkocht in verpakkingen van 125 gram.

De crackers zijn lekker bros en zoutig van smaak. Volgens de man van Kvegks zijn Nederlanders een van de grootste crackereters van Europa. Alleen in Engeland eten ze er meer. Ik geloof hem direct, crackers zijn handig mee te nemen en handig te dippen. Ik kan me voorstellen dat veel mensen ze om die reden kopen.

kvegks05kvegks03Een choco cookie, je ziet de stukjes chocolade.kvegks01Kvegks op de Veggie Fair 2014

Naast de koekjes die ik mocht uitproberen zijn er nog veel meer varianten in het assortiment, zoals: kokos-, amandel-, hazelnoot-, gember- en rozijnenkoekjes.

Omdat het merk nog zo nieuw is, kan ik jullie helaas op dit moment nog niet voorzien van Nederlandse verkoopadressen, maar die zullen er in de nabije toekomst zeker wel gaan komen. Ik houd jullie op de hoogte natuurlijk. Je kunt de koekjes en crackers wel alvast online kopen bij Kvegks zelf.

Posted by on 22 oktober, 2014

LEAVE A COMMENT