Kids Konserve


Vorige week werd bekend dat het statiegeld niet afgeschaft gaat worden en dat kleine flesjes mogelijk ook gaan worden voorzien van statiegeld. Dat is, na het nieuws dat gratis plastic tasjes volgend jaar afgeschaft gaan worden, een tweede opsteker. Ikzelf ga extra vrolijk verder met mijn pleidooi voor herbruikbare items. Het bovenstaande is daar weer een prima voorbeeld van.

Deze bakjes van Kids Konserve bakjes passen in elkaar. Ik geloof dat dit in het Engels ook wel ”nesting bowls” worden genoemd, iets waar ik niet zo snel een goed Nederlands woord voor kan verzinnen. Ze zijn gemaakt van roest vrij staal, ze bevatten geen bpa en uiteraard zijn de deksel gemaakt van een veilige plastic soort (LDPE plastic #4)

Het is een set van 3. De grootse heeft een inhoud van 475 ml de middelste 235 ml en de kleinste 150 ml. Groot genoeg voor al je snacks dus. De bakjes kunnen in de vaatwasser, de deksels kan je het beste met de hand afwassen. Iets wat ik ook altijd netjes doe, want ik wil dat mijn bakjes zo lang mogelijk mooi blijven.

Ik nam mijn bakjes mee naar buiten op een mooie dag, gevuld met superrijpe aardbeien, koekjes en een trailmix van noten en gedroogd fruit. Samen met een fles koud drinken hield ik een kleine mini picknick. Fijn!

IMG_5644[1]IMG_5619[1]De deksels zitten er lekker stevig op maar niet zo vast dat je ze er amper af krijgt. Er zal niet snel iets doorheen lekken denk ik zo. Het uiterlijk van de bakjes is modern, zeker niet kinderachtig, ik kan er als volwassene ook prima mee gezien worden denk ik zo. De bakjes passen trouwens ook bijzonder goed bij de rest van mijn veelal gekleurde keukengerei.

IMG_5624[1]
Je kunt deze bakjes krijgen met verschillende kleuren deksels, mocht je roze, geel en blauw te opvallend vinden. Voor drie bakjes betaal je ongeveer € 22,-. Mijn Kids Konserve bakjes vond ik bij Green Tulip, een Engelse website die heel veel verschillende duurzame producten aanbiedt. Deze Bambu snijplank waar ik een tijdje geleden over blogde. Komt er ook vandaan. Ze doen ook aan whole sale, als je een bedrijf hebt, kun je terecht bij GreenPioneer.

Posted by on 26 juni, 2015

2 Comments

LEAVE A COMMENT