Bambu Snijplank

IMG_3002[1]
Ik spot steeds vaker producten gemaakt van bamboe. Meestal wordt het gebruikt in producten die anders van hout zouden zijn gemaakt. Ik vind de look van bamboe mooi, het is glad en heeft een soort streepjes. Tijd voor een nieuwe Bamboe snijplank!
Bamboe kan een heel duurzaam materiaal te zijn het groeit snel en daardoor kun je het vaak oogsten en gebruiken. Deze snijplank van Bambu is gemaakt van biologisch gecertificeerde Bamboe. De plank is handgemaakt in China onder goede werk omstandigheden.

Het materiaal is ongeveer zo hard als hardhout, het is ook redelijk zwaar zodat het goed blijft liggen tijdens het snijden. Het snijden gaat prima, je zult op termijn wel strepen van je mes op de plank zien maar dat is normaal. Schoonmaken kan met warm water en zeepsop. De plank kan niet in de afwasmachine. Af en toe moet je de plank in de olie zetten. Zo blijft hij langer mooi.
IMG_3004[1]
IMG_2997[1]
bamboerietjesHet is trouwens een goed idee om de plank aan een kant te gebruiken voor snijden en de andere kant mooi te laten. Zo kun je hem gebruiken om eten op te presenteren.

Er bestaan van het merk Bambu ook bamboe spatels, lepels, bakjes en onderzetters. Oh en een leuke vervanger van het plastic drinkrietje deze bamboe drinkrietjes.

Mijn plank komt van de webwinkel Green Tulip als je een zelf een (web)winkel hebt en de Bambu producten wil inkopen kun je terecht bij Green Pioneer.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 4 september, 2014

3 Comments

 • Bonnie

  4 september, 2014

  Wat grappig, bamboe rietjes! Die had ik nog nooit gezien. Ik vraag me af of dat een beetje fijn drinkt.

  • Laurie

   4 september, 2014

   Ik weet het niet, ik heb zelf wel een roestvrijstaal rietje en een glazen rietje en die drinken allebei fijn. Mocht ik in de toekomst uit een bamboe rietje drinken dan zal ik daar verslag van doen.

 • Lindsay

  5 september, 2014

  De drinkrietjes heb ik! Echt heel leuk voor bij de smoothies te gebruiken. :) Mooi plankje ook. De onze zijn bijna aan vervanging toe dus wie weet kies ik er wel zo eentje uit.

LEAVE A COMMENT