Brew Keep Cup

IMG_2624[1]
Afgelopen weken staakte het schoonmaakpersoneel. Al snel puilde alle prullenbakken op het station uit van het vuil. Dat geeft een interessant inzicht in wat er zoal wordt weggegooid. Ik zag vooral plastic koffie bekers die bedoeld zijn om weg te gooien en lege water- en sapflesjes. Ik gebruik al een herbruikbare waterfles, maar aan het weggooien der koffiebekers was ik tot nu ook schuldig.

Enter de Keep Cup, ik heb de zogenaame brew glass coffee cup. Dat is zoals de naam al doet vermoeden en glazen beker. Om de beker zit een siliconen band om de beker te kunnen vasthouden als de inhoud warm is. De deksel is van BPA vrij plastic, namelijk polypropylene #5. Het glas is trouwens niet onbreekbaar volgens de handleiding maar: “you will have fun trying”. Ik heb maat medium en dat komt overeen met een grote mok van ongeveer 340 ml.
IMG_2618[1]
De beker is niet air tight, dat betekent dat je hem niet op zijn kop kunt houden. Nou heb ik nog nooit de behoefte gehad om een koffiebeker op zijn kop de houden, dus dat vind ik op zich geen probleem. Hij kan wel in de vaatwasser en kan aan het eind van zijn lange leven als herbruikbare koffiebeker compleet worden hergebruikt.
IMG_2619[1]
Je kunt deze beker dus prima gebruiken in plaats van een wegwerp bekertje. Als je met een herbruikbare koffiebeker bij een koffiewinkel langs gaat, dan kun je trouwens meestal op interessante gesprekken rekenen. Er zijn koffieketens waar ze je een kleine korting geven als je zelf een beker meebrengt, of ze geven je net iets meer koffie om hun sympathie uit te drukken. Ook leuk. Je hoeft in elk geval geen extra afval meer te accepteren en het drinkt nog prettiger ook.

Je kunt de Keep Cup vinden bij winkels en webwinkels die aan duurzaamheid doen. Daarnaast zijn er ook koffiewinkels die ze zelf verkopen.
IMG_2625[1]

Posted by on 3 juni, 2014

4 Comments

 • Fey

  4 juni, 2014

  Ik heb ook een keep cup – maar dan de ondoorzichtige. Handige dingen!

 • Petra

  4 juni, 2014

  Wat ziet deze er leuk en super vrolijk uit!

 • Karin

  4 juni, 2014

  Zelf heb ik een dubbelwandige porseleinen mok van Cha Cult met siliconen deksel voor koude en warme dranken (duurzaam, hittebestendig en eco-friendly). Gebruik deze zelf voor koffie en deze is lekker groot zodat er meer in kan dan een kop. In mijn geval neem ik koffie mee in deze mok voor onderweg in de auto (na ontbijt met thee). Chacult heeft ook hele leuke handbeschilderde tea-for-one setjes (die zijn ook super!)

 • KeepCup beker fan

  22 juli, 2015

  Super leuk zijn deze KeepCups! Lekker handig formaatje voor onderweg en in zoveel coole kleurcombinaties beschikbaar. Ik neem hem overal mee naartoe en heb er ook al een hoop mensen blij mee gemaakt door de KeepCup als cadeau te geven.

LEAVE A COMMENT