Goodbyn Bynto

IMG_5558[1]
Dit is een Bynto, een kruising tussen de bento en een lunchtrommel. Dat betekent concreet dat het een brooddoos is, maar dan met vakjes en van het merk Goodbyn, vandaar de y in de naam.

Ik ben fan van lunchtrommels met vakjes, zo kun je dingen gescheiden houden als je dat wil. Koekjes die knapperig moeten blijven, moeten niet gaan mixen met een salade. Als je ze makkelijk gescheiden kunt houden, zonder daarvoor een stapel losse bakjes mee te hoeven nemen, is dat dus altijd fijn. Deze lunchtrommel is trouwens zo groot, er kan makkelijk ook nog een pakje drinken in. Fijn, kan dat ook niet geplet worden in je tas.

Aan de Bynto lunchtrommel zit een handvat en om hem heel makkelijk te kunnen openen zitten er aan de bovenkant kattenoortjes. Ja ik zie in die driehoekjes katten oortjes, als kattenliefhebber heb ik die eigenschap nou eenmaal.
IMG_5569[1]
De Bynto is gemaakt van BPA vrij en ftalatenvrij plastic, namelijk polypropyleen (plastic code #5). Hij is naast roze ook verkrijgbaar in kleuren als rood, blauw, groen en paars. De vakjes hebben een inhoud van 2,1 cup, 2 cups en 1 cup. Die cups dat zijn Amerikaanse standaard maten bij het bakken. Die maten staan ook op de achterkant van de Bynto, je hoeft ze dus niet te onthouden. Uiteraard is de Bynto gemaakt om lang mee te gaan maar hij is volgens de fabrikant compleet recyclebaar.
IMG_5636[1]
Ik vind deze trommel supertof, hij is vast ontworpen met kinderen in gedachten maar ik vind dat volwassenen ook recht hebben op een coole lunchtrommel. Plus nu het steeds meer in de mode is om gezond te eten, moet je toch een fijne manier verzinnen om dat gezonde eten met je mee te nemen en dit is er een.

Je kunt trouwens ook nog een speciale Goodbyn spork krijgen en een Goodbyn flesje (dat precies in het middelste vakje past), als je alles matching wil hebben. De lunc trommel met drie vakjes zoals ik die hier laat zien kost € 13,95 en is verkrijgbaar bij webwinkels zoals Psikhoudvanjou bij Van Nature in Nijmegen, Waterflessenwinkel en Kudzu eco webshop.

Posted by on 18 juni, 2015

LEAVE A COMMENT