KRNWTR


Toen ik hoorde dat plastic zakjes per januari 2016 verboden zouden worden maakte mijn hart een sprongetje. Meteen daarna dacht ik: Mooi, nu de kleine plastic flesjes nog en dan zijn mijn twee grootse zwerfvuilergernissen hopelijk in een klap verdwenen.
Misschien vraag je je nu af waarom plastic eigenlijk geen goede keus is. Dat kan ik mij goed voorstellen. Bekijk dan deze 20 minuten durende mini documentaire van Vice maar eens. Over plastic in onze oceanen en wat voor invloed dat heeft, op werkelijk alles. Bijzonder confronterend en ronduit deprimerend.

Het goede nieuws is trouwens dat je helemaal niet op het verbod hoeft te wachten om het juiste te doen. Het enige wat je hoeft te doen is zelf een boodschappentasje meenemen. Oh wat betreft dat plastic flesje, ook daarvoor zijn prima alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld in plaats van bronwater uit plastic fles kraanwater drinken, uit een herbruikbare fles.
Er komen steeds meer hippe herbruikbare flessen om uit te kiezen, dus ook dat is geen excuus meer. Zelf heb ik sinds kort deze matte mintkleurige KRNWTR fles met fluorrozen sportdop in mijn bezit.
IMG_5453[1]
KRNWTR is opgericht als tegenhanger van de bronwatermerken. Zij zetten zich in om het water uit te kraan te promoten. KRNWTR heeft uiteraard geld nodig om dat promotiewerk te doen en daarom kun je bij hen in de winkel allerlei kraanwaterverpakkingen verkopen waarvan 5 procent van de opbrengst naar de Plasticsoep Foundation gaat.

De flessen zijn van glas, met een goede kwaliteit roestvrijstaal en uiteraard bpa vrij. Er zijn verschillende kleuren flessen verkrijgbaar en de dop is lekvrij. Ik heb de mijn nu al een tijdje in mijn bezit en ik ben erg tevreden. De fles past goed in het flessenvakje van mijn rugzak, heeft een handige brede opening om uit te drinken en er past 0,8 liter in. Precies genoeg voor mij.
IMG_5450[1]
Kom maar op met dat kraantjeswater! De KRNWTR webshop en een leuke blog met allerlei weetjes over ons kraanwater vind je hier.

Posted by on 1 mei, 2015

LEAVE A COMMENT