Boc ‘n’ roll

Boc 'n' roll review @ Lauriekoek.nl
Dit is de Boc ‘n’ roll. Je rolt je lunch er als het ware in op. Dat klinkt niet alleen handig, het is het ook. Je hoeft je er geen diploma voor hogere origami voor te hebben. Als het op het meenemen van je lunch aankomt zijn er zoveel verschillende mogelijkheden. Zelf dacht ik ze allemaal te te kennen maar ik had het mis. Ook komen er steeds meer van die mogelijkheden bij. 
Boc 'n' roll review @ Lauriekoek.nl

Hoe werkt de Boc ‘n’ roll?

Boc ‘n’ roll is, als ie helemaal plat is, een opgevouwen pakketje. Van buiten is hij van een zacht soort stof en van binnen is hij voorzien van een gladde laag. Over het midden loopt een klittenband streep waarmee je de Boc ‘n’ roll dicht maakt. Je pakt je lunch in door het in het midden te leggen en alle kanten in de juiste volgorde dicht te vouwen. Zo makkelijk is het. Het lijkt even ingewikkeld, maar het wijst zich vanzelf. Als je hem weer uitvouwt heb je meteen een soort mini picknick kleedje je om je lunch op te eten.
Boc 'n' roll review @ Lauriekoek.nl

Bijna alle broodjes passen

Als je van baguettes houdt en nooit een trommeltje kunt vinden waar je brood goed in past, dan is de Boc ‘n’ roll echt iets voor jou. Hij is namelijk in grootte verstelbaar door dat klittenband, je kunt ook makkelijk je pakje drinken bij je brood inpakken, dat gaat allemaal prima. Er kan behoorlijk veel in een Boc ‘n’ roll.
Boc 'n' roll review @ Lauriekoek.nl

Allerlei prints

Ik zelf heb zo mijn lievelingskleuren en ging voor deze met een giraffeprint met roze en allerlei opbeurende teksten. Mochten de kleur noch de print je ding zijn, wees dan gerust er zijn allerlei andere soorten Boc ‘n’ rolls, met Portugese tegelprint bijvoorbeeld, maar ook gewoon effen kleuren. Het plastic wat aan de binnenkant zit is uiteraard bpa vrij
Boc 'n' roll review @ Lauriekoek.nl
Je kunt hem na gebruik schoonvegen met een vochtige doek maar de boc’n’roll kan ook in de wasmachine.
Boc 'n' roll review @ Lauriekoek.nl
Dit is uiteraard veel vrolijker dan zo’n saai plastic boterhammentasje. Er past veel meer in en hij neemt nauwelijks plek in als je hem wil opbergen na gebruik. Het enige wat er niet in kan is vloeistof, maar daar kan je dan weer een mooie herbruikbare drinkfles voor regelen.
Dit filmpje laat goed zien hoe het oprollen gaat:

Je kunt deze handige broodwrap vinden bij webwinkels zoals Broodtrommelstore een Boc ‘n’ roll kost 9 Euro (exclusief verzendkosten)

Boc 'n' roll review @ Lauriekoek.nl

Posted by on 25 februari, 2016

4 Comments

 • Hanneke

  25 februari, 2016

  Ik heb er ook één. Het is een handig ding en krijg er altijd positieve reacties op. Wel belangrijk om ‘m goed strak op te rollen. Anders kan het gebeuren (als er meerdere broodjes in verpakt zitten) dat het wat los komt te zitten.

  • Laurie

   25 februari, 2016

   Ah dat van het loszitten heb ik nog niet meegemaakt. Bedankt voor de tip!

 • Annemarie

  18 maart, 2023

  Kunnen jullie ook zo iets maken om kadootje in te pakken? Ter vervanging van inpakpapier.

  • Laurie

   18 maart, 2023

   Ik weet niet naar wie je met “jullie” bedoeld maar ik produceer niets. Ik blog over producten, ik ben geen winkel, restaurant of fabriek.
   Er bestaan al cadeaupapier alternatieven Google maar eens op furoshiki. Er zijn doeken met de mooiste patronen. Lala fete heeft mooie https://lalafete.nl/ of Roppongi https://roppongi.nl/collections/furoshiki

LEAVE A COMMENT