Kerststress of niet?

kerstcactus in huize lauriekoek @ lauriekoek.nlWeet jij al wat je met kerst gaat eten? Een paar dagen geleden vond ik een mail in mijn mailbox van een grote Nederlandse supermarkt. Volgens onderzoek dat ze hadden laten uitvoeren wil een aanzienlijke deel van de Nederlanders een stressloos kerstmenu. Vervolgens vertelde dezelfde mail over het kerstmenu dat je bij juist deze winkelketen kon kopen, voor die makkelijke kerst.
Eigenlijk vind ik dit persbericht wel grappig. Eerst wakkeren supermarkten de groter, meer ingewikkelder trend aan en daarna gaan ze roepen dat je bij hen terecht kan voor simpel en eenvoudig en kant en klaar. Wat mij nou een goede onderzoeksvraag lijkt voor rond kerst is: Wie kijkt er eigenlijk nog naar die Sissi-films? En waarom worden ze in godsnaam ieder jaar herhaalt?

Wat betreft het eten zou ik zeggen: Geen paniek! Voel je nergens toe gedwongen en doe gewoon waar je goed in bent. Negeer de supermarkten voor zover dat mogelijk is en bedenk lekker zelf wat je gaat eten. Persoonlijk vermaak ik mijzelf zo goed met alle kerst programma’s op tv, van Koken met van Boven tot Nigella en Back in Time for Dinner op de BBC. Zelfs als het nooit tot kerst zou komen zou ik al tevreden zijn met de voorbereiding. Door alle overdaad om mij heen zit ik er wel aan te denken het zelf simpel te houden maar ik heb nog genoeg tijd om nog een paar keer van plan te veranderen.

Voor de nodige inspiratie kijk ik graag rond bij de volgende blogs:

Weet jij al wat je gaat maken deze kerst?

Posted by on 17 december, 2015

LEAVE A COMMENT