Hallo Kerstster

kerstster06Oh denneboom, oh denneboom, wat zijn uw takken wonderschoon. Het is weer tijd voor een kerstknutsel. Vorige jaar vertelde ik over de geur van kerst, die hem voor mij zit in een sinaasappel met kruidnagel. Dit jaar laat ik zien hoe ik een ster knutsel. Het is heel eenvoudig, het enige wat je nodig hebt zijn wat vouwblaadjes, lijm en een touwtje om de ster aan op te hangen.

Zelf gebruik ik meestal 7 vouwblaadjes per ster maar het kan ook met minder blaadjes. Afhankelijk van welk effect je zelf mooi vindt. Ik houd wel van een wat vollere ster. Ik zet de al gelijmde gedeeltes meestal even vast met een wasknijper zodat ze goed aan elkaar zitten tijdens het drogen.

Vouw een vouwblaadje twee keer dubbel tot een driehoek en knip in tot ongeveer 1 cm van de rand. Let erop dat je aan de goede kant knipt, zodat dit het resultaat wordt:kerstster02
kerstster03
Breng de middelste gedeeltes naar elkaar toe en lijm ze vast. De twee punten die je daarna aan elkaar vast moet maken buig je de andere kant op. Zo krijg je dat mooie bolle effect. Ga zo door tot je er 5 of 7 hebt, afhankelijk van hoe groot je je ster wil maken. Niet die allemaal aan elkaar vast en klaar is je ster.
kerstster05

Als je het heel fancy wilt maken neem dan gouden blaadjes of hele mooie origami blaadjes, die kun je vaak kopen bij hobbywinkels. Zelf knipte ik de eerste paar keer verkeerd, maar aan het einde van deze blogpost heb ik een filmpje toegevoegd wat alles superduidelijk laat zien. Dus jullie gaat dat niet overkomen.

kerstster01

 

Posted by on 17 december, 2014

4 Comments

 • Ella

  14 oktober, 2015

  Wat een creatief idee, bedankt!
  Ga het gebruiken op school.

 • bernadette van der Saag

  8 november, 2019

  Leuke kerstster

 • QuintyHoogendam

  11 februari, 2022

  Leuk ga ik ook proberen

  • Laurie

   11 februari, 2022

   Je bent in ieder geval ruim op tijd voor kerst.

LEAVE A COMMENT