Bloginspiratie: Kerst

pompoenKerst nadert met rasse schreden. Veel mensen zijn alweer druk bezig met het kerstmenu. Wat moet er gegeten worden? Hoeveel gangen? Wie kookt er wat? Ingewikkelde recepten worden uitgezocht en hopelijk ook nog geoefend voor de dag komt dat ze indruk moeten maken op gasten.
Het leek me leuk om hier wat websites te verzamelen waar je recept inspiratie op kan doen.

Een goede tip is trouwens om alle voor kerst uitgezochte recepten te printen. Mocht een site dan op de dag zelf per abuis toch niet bereikbaar zijn, dan heb je altijd je printje nog. Voor goede tips over hoe je moet omgaan met familieleden, in welk vegahokje je past en meer verwijs ik je graag naar de vraagbaak van Vegatopia.

  • Mijn allereerste tip gaat over plantaardig bakken op deze website vind je een grote vegan bakcommunity.
  • Een algemenere website is Vegalicious waar je allerlei veganistische gerechten vind. Ruim 500 recepten. Daar moet was iets voor je bijzitten.
  • Ooit tipte ik deze website aan de Groene Meisjes en nu tip ik hem aan jou, de Lunch Box Bunch for a happy healthy life, aldus de slogan.
  • Bitter Sweet is de website van een befaamde veganistische desserts kookboeken auteur.
  • My vegan cookbook is het kookblog van Josh met een zoekfunctie waarmee je makkelijk gerechten vindt die olie, soja of glutenvrij zijn.
  • Of wat dacht je van Vegan Yack Attack waar ze nu ook al helemaal in kerstsferen verkeren met o.a. een seitan roast.

sneeuwpopVergeet ook zeker de Vegetarian Times en de website van de Allerhande niet. Allerhande heeft zelfs een speciaal icoontje ontwikkeld voor recepten die vegetarisch zijn en ook geen zuivel of ei bevatten. Ook bij de Foodafdeling van de BBC kun je goed terecht.

Ook wil ik mijn Nederlandse blogcollega’s Wat maakt Suzette nu, de Plantaardige Keuken, Door het Keukenraam ,Groengedoe en Vega Dutchie en Early Dew graag genoemd hebben. Ook daar vind je een keur aan plantaardige en dus zeker vegetarische recepten.

boom

 

Mocht je ook vegetarisch/veganistisch bloggen en ben ik je blog vergeten, aarzel dan niet om een comment achter te laten met daarin je blog.

Posted by on 12 december, 2013

LEAVE A COMMENT