De Vegetarische Snackbar

Vandaag was ik bij de Vegetarische Snackbar in Den Haag. Deze snackbar is nog niet zo lang geleden geopend en serveert (zoals de naam al doet vermoeden) uitsluitend vegetarische snacks en aanverwante producten. De snackbar ligt dicht bij station Hollands Spoor, makkelijker bereikbaar via het OV kan bijna niet. De buitenkant van het pand zag er al veelbelovend uit. Een vrolijk lettertype en het woord vegetarisch, dat maakt mij uiteraard zeer nieuwsgierig!

Eenmaal binnen wierp ik als eerste een blik een lange blik in de grote vitrine. Er is zoveel keus en alles, maar dan ook echt alles vegetarisch. Zelfs de shoarma (die hier onder als ‘karma’ wordt verkocht) zit echt op zo’n rol, zoals je bij een reguliere snackbar ook ziet, maar dan is het helemaal plantaardig! Naast snacks worden er ook nog vele andere producten verkocht, zoals Professor Grunschabel ijs, een van de lekkerste ijsmerken die er is; romig van smaak en op basis van kokos en diverse minder standaard drankjes. Denk aan Sol Maté, Now, Bionade en Yogi tea. Zelfs de veganistische cupcakes van Heavenly Cupcakes uit Rotterdam (waar ik al eerder over schreef) zijn hier te koop.

Gezien het grote aanbod, was het maken van een keuze niet eenvoudig. Helaas, was de Dutch Weedburger niet voorradig, dus ik besloot voor de een broodje karma te gaan, vergezeld van een flesje rabarberlimonade. De man achter de toonbank stelde voor om de variant met uien en champignons te nemen, want zelf vond hij dat het lekkerst. En gelijk had hij, want het was erg lekker.


De portie was groot, voorzien van een goed broodje en heel veel veganistische knoflook saus, wat wil een mens nog meer? Een veganistische magnum natuurlijk, maar die paste er helaas niet meer in. Het broodje en het drinken waren samen 8 euro, een prima prijs-kwaliteitverhouding. De eigenaar vertelde verder nog dat hij de salades en sauzen veelal zelf maakte. Ook proberen ze zoveel mogelijk biologisch in te kopen. Kortom verantwoorder snacken kan bijna niet.

In de snackbar, raakte ik in gesprek met de mensen aan het tafeltje naast mij, bestaande uit een uit Nepal afkomstige vegetariër en twee niet-vegetariër. Zij vonden het eten ook prima smaken en ze misten het vlees totaal niet, wat een goed teken is. Ik ben in elk geval erg enthousiast en andere mensen met mij. Het gastenboek, dat op de toonbank ligt, stond ook vol met positieve reacties. Mijn enige klacht is eigenlijk dat ze niet bij mij om de hoek zitten.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 29 april, 2013

LEAVE A COMMENT