Hydrophil Tandenborstels

IMG_4662[1]
Soms ben ik positief verbaasd over wat er allemaal bestaat qua opties. Ik wist al dat er een tandenborsel bestond waarbij je uit duurzaamheidsoverwegingen de borstelkop kon vervangen voor een nieuwe. Nu heb ik een tandenborstel ondekt die nog een stapje verder gaat. Deze van Hydrophil is namelijk helemaal biologische afbreekbaar.

De tandenborstel is gemaakt van bamboe en de borstelharen van nylon-4 een biologisch afbreekbaar bpa-vrij plastic. Een mens gebruikt in zijn leven gemiddeld zo’n 300 plastic tandenborstels en de makers van de Hydrophil tandenborstel wilden een alternatief bedenken. Dat is ze gelukt. Deze tandenborsel is net zo stevig als een normale plastic tandenborstel en gaat ook even lang mee. Dat hij van bamboe is, is in het begin eventjes wennen, maar daarna merk je er niets meer van. Hij heeft dezelfde vorm als een normale tandenborstel en poetst precies zoals een tandenborstel moet doen. Persoonlijk vind ik hem er ook mooier uitzien, het bamboe materiaal maakt dat het er luxe uitziet.

De tandenborstel is geschikt voor veganisten, er worden geen dierlijke producten gebruikt in de tandenborstel, de verf, bamboe en borstelharen en materialen zijn niet dierlijk en 10% van het verdiende geld gaat naar een goed doel, Viva Con Agua, dat drinkwater beschikbaar maakt op plaatsen waar dat moeilijk verkrijgbaar is.

IMG_4855[1]
De tandenborstels zijn nu nog niet algemeen verkrijgbaar, maar ik heb ze al wel gespot bij winkels als Vegabond in Amsterdam (lees hier mijn stukje over Vegabond) en bij Vegan Mission. De tandenborstel kost ongeveer 3 à 4 Euro. In de toekomst hoop ik ze bij meer winkels tegen te komen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 29 januari, 2015

LEAVE A COMMENT