Humble Brush

Humble Brush @ Lauriekoek.nl
Bijna elke duurzame winkel lijkt ze tegenwoordig in het assortiment te hebben: biologisch afbreekbare bamboe tandenborstels. Deze van Humble Brush zie ik opvallend vaak voorbij komen. Ik heb het van oorsprong Zweedse merk al zien liggen bij winkels als Van Nature en WAAR.

Bamboe tandenborstel

De tandenborstel is dus gemaakt van bamboe. Pandavriendelijk staat er zelfs op het doosje. Dat komt omdat bij de oogst van bamboe in theorie ook voer voor panda’s gekapt zou kunnen worden, maar dat is voor dit product dus niet het geval. De borstel is gemaakt van een biologisch afbreekbare nylonsoort. Uiteraard is deze nylon ook BPA vrij. Uiteraard is ook het doosje waar de tandenborstel in zit en het plastic zakje om de borstel ook biologisch afbreekbaar.

Ze zijn er verschillen kleuren: roze, zwart, geel, wit en blauw. Er lijkt vooralsnog een type hardheid te zijn en dat is “soft”. Ook is er een kindervariant van verkrijgbaar, die is hetzelfde als de volwassenenvariant, alleen wat kleiner van formaat en extra zacht. Van de opbrengst van de tandenborstels gaat een deel naar mensen die mondzorg nodig hebben, maar dit niet kunnen betalen.
Humble Brush @ Lauriekoek.nl

Hipsterhebbedingetje

Het poetst precies hetzelfde als een gewone plastic tandenborstel en hij gaat ook even lang mee. Dat de Humble Brush er in allerlei kleuren is, is erg leuk, vooral de zwarte variant vind ik erg chique. Een tandenborstel als deze wordt al een hipsterhebbedingetje genoemd, wat ik nogal apart vind, want volgens mij moet iedereen twee keer per dag zijn of haar tanden poetsen. Ook de niet hipsters. 🙂

Voor verkoopadressen en meer informatie verwijs ik je door naar de website van Humble Brush je vindt daar eventueel ook een webshop waar je ze direct kunt bestellen.

Posted by on 12 maart, 2015

2 Comments

 • Inge

  27 juli, 2015

  Hoi! Ik had een vraagje; welke raad je het meeste aan, de hydrophil of humble brush? En wat is het verschil tussen deze twee qua hardheid van de borsteltjes?

  • Laurie

   28 juli, 2015

   Er is qua hardheid geen verschil tussen de twee borstels. De Humble Brush is in Nederland wat beter verkrijgbaar en die heeft een kinder variant. Beide merken lijken erg op elkaar, dus ik zou zeggen kies wat je wil kiezen. Zelf vind ik het trouwens erg leuk dat Humble Brush tandenborstels met een kleurtje (zwart,roze,geel,blauw,zwart) aanbied.

LEAVE A COMMENT