Chagrin Valley

Chagrin Valley @ Lauriekoek.nl Af en toe ontdek ik producten die ik echt met jullie moet delen. Dit keer is het haarzeep, whipped cocoa crème en adzuki scrub van Chagrin Valley en Nilotica shea butter. Helemaal natuurlijk, biologisch, proefdiervrij (leaping bunny) en fair trade.

Charin Valley is een echt Amerikaans familiebedrijf. Voor hen zijn biologisch en natuurlijk niet zomaar termen, ze zijn zo transparant mogelijk over de ingrediënten. Alle producten hebben het USDA organic label en veel van hun  producten zijn veganistisch, dat staat ook duidelijk aangegeven op de verpakking. De producten die niet veganistisch zijn bevatten meestal alleen bijenwas als niet veganistisch ingrediënt. Bij Chagrin Valley gebruiken ze in elk geval  nooit dierlijk vet, dus alles is dus altijd vegetarisch.

Adzuki Micrograin Scrub

Dit is een scrub, die heel fijn van textuur is, waardoor hij zo mild is dat je er je gezicht mee kan scrubben. De scrub bestaat enkel en alleen uit  adzuki bonen. Als vegetariër ben ik dol op peulvruchten, maar dat ik er ooit nog mijn gezicht mee zou scrubben had ik niet gedacht. Je kunt de scrub ook gebruiken als gezichtsmasker.Chagrin Valley @ Lauriekoek.nl

Whipped Cocoa Body Butter

Deze butter bestaat alleen uit ongeraffineerde oliën, zoals cacaoboter, kokosolie, mangoboter en pompoenpitolie. De geur is een heel milde witte chocoladegeur, wat wordt veroorzaakt door de cacaoboter. de structuur is luchtig, alsof het is opgeklopt. Het smeert goed uit en is heel verzorgend. Met een klein beetje body butter kom je trouwens een heel eind qua smeren.Chagrin Valley @ Lauriekoek.nl

Nilotica Shea Butter

Dit is pure shea butter, fairtrade en zonder verdere toevoegingen. Het ruikt heel mild, een beetje zoetig nootachtig en laat een verzorgend laagje achter. Ook hiervoor geldt dat je met een beetje crème een heel eind komt. Uiteraard is de shea butter ongeraffineerd en het heeft en Ecocert keurmerk.
Chagrin Valley @ Lauriekoek.nl

Haarzeep

Het lijkt een beetje gek om je haar met zeep de wassen, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Wrijf je haar in met zeep en spoel het uit. Een van de tips is om na het wassen je haar eventueel na te spoelen met natuurazijn. Zelf gebruik ik daar het liefst appelcider azijn voor. De zepen ruiken stuk voor stuk een beetje naar mint. Ze schuimen minder dan ik gewend ben maar dat is niet erg, want het verdeeld verder prima over mijn lange haar. De zeep verzorgd goed dus conditioner gebruiken is bij mij in ieder geval niet nodig. Er bestaat trouwens wel conditioner van het merk, ook in de vorm van een blok en in de vorm van haarolie. De shampoo is heel mild en is niet agressief ontvettend.

Er zijn verschillende soorten haarzeep voor verschillende soorten haar.
Chagrin Valley @ Lauriekoek.nl

Chagrin Valley @ Lauriekoek.nl

Chagrin Valley @ Lauriekoek.nl

Je vindt al deze producten in de webwinkel van Louland. Mocht je trouwens moeite hebben met het kiezen of willen weten welke producten het beste bij jouw huid passen, dan kun je hen een berichtje sturen. Ze helpen je graag het juiste product uitkiezen. Ze verkopen er ook de producten van Raw Gaia.

Posted by on 17 juni, 2014

LEAVE A COMMENT