Miss Green

Op een mooie zonnige donderdag stapte ik een mooie grote witte ruimte in Haarlem binnen. Het is het kantoor van Maaike Groen, de oprichtster van Miss Green. Miss Green is een duurzaam kledingbedrijf. De kleding die zij verkopen, wordt omschreven als natural basics. Bij basics moet je dan niet alleen aan mooie witte hemdjes en zachte zwarte shirtjes denken, maar ook aan mooi vallende tops die als goede basis kunnen dienen voor een outfit.

Maaike Groen - Miss GreenMaaike Groen, oprichtster van Miss Green

De materialen waarvan de kleding van Miss Green gemaakt wordt zijn duurzaam, gecertificeerd duurzaam. Over iedere schakel van de productieketen wordt goed nagedacht, ook op het gebied van verbetering. Denk hierbij onder andere aan het materiaal: biologisch katoen (G.O.T.S gecertificeerd), bamboe, het hergebruiken van verf water, het laten maken in verantwoorde naaiateliers. Voor het vervoer naar de plek waar de kleding wordt opgeslagen in Nederland, maakt men gebruik van vrachtwagens, wat de milieuvriendelijkste oplossing is. En wat betreft de bezorging, aan een milieuvriendelijke verpakking wordt momenteel gewerkt. Maaike gaat ook zelf langs bij de plekken waar haar kleding gemaakt wordt. Ze houdt echt een vinger aan de pols. Ze is ook heel transparant over de materialen en de stappen die ze zet.

Miss Green - KledingDe kwaliteit van de stoffen en de pasvorm van de kleding is, naast duurzaamheid, ook heel belangrijk. Ik heb even aan diverse kledingstukken kunnen voelen op het kantoor en alles voelde lekker aan, zacht, soepel, je kunt je voorstellen dat het lekker voelt op de huid. De nieuwe items voor de wintercollectie hingen er. Er zaten onder andere wat kledingstukken bij in een hele mooie kleur blauw en er is een vest met een speciaal gat voor je duim, zo kun je je handen lekker warm houden als het weer wat kouder wordt. Bovendien staat het heel leuk.

Miss Green / KledingEr waren een paar primeurs zo vertelde Maaike dat ze twee jaar is bezig geweest met duurzame wol voor de collectie en die is er nu. Ze liet ook wat stalen zien van materialen waar ze nu mee bezig is. Voor de winter van volgend jaar zullen er items zijn van gerecyclede wol en volgend jaar zomer komen er gerecyclede spijkerbroeken van Miss Green. Ook liet ze me peace silk zien, dat is zijde, maar dan van een cocon waar de zijderups al uit is. Zo is het materiaal veel diervriendelijker en de uitstraling is net zo mooi.
Aan het einde van mijn gesprek met Maaike kreeg ik van haar een hele mooie top waar ik heel erg blij mee ben. Die ga ik met heel veel plezier dragen! Ik vind het ook heel inspirerend om te zien hoe iemand met zoveel toewijding aan iets moois werkt. Duurzaam en mooi: Best of both worlds.Miss Green - Top

Miss GreenNieuwsgierig geworden? Je vindt alle kleding in de webshop van Miss Green.

Er is ook een Miss Green facebook pagina. Waarop onder andere hele tips worden gegeven over hoe je kleding het beste kunt wassen. Heel erg handig!

Posted by on 3 september, 2013

LEAVE A COMMENT