Food Huggers

FoodHuggers-1_grande
Af en toe zie ik iets wat geschikt is om in de keuken te gebruiken wat bijna TellSell-achtig is. Zoals deze food huggers, ze zijn een soort dekseltjes die precies om groente heen kunnen vouwen. Handig als je maar de helft van iets nodig hebt in een recept.

De food huggers zijn gemaakt van siliconen en daarom bpa vrij. In een verpakking zitten vier verschillende maten, die in elkaar passen zodat de handig op te bergen zijn. De huggers passen ook op potjes, voor als je iets dicht wil maken wat normaal geen deksel heeft.
IMG_5979[1]

Blijft het wel zitten?

Wat ik mij vooral afvroeg voor ik de huggers zelf in huis had was: hoe blijven die dingen nou zitten? Want als ze er steeds afvallen dan heb je er helemaal niets aan en kun je beter folie gebruiken. Aan de binnenkant van elke hugger zit een soort flexibele rand, je moet hem dus goed om iets heen duwen en dan gaat hij niet zomaar los. Het lijkt net of de groente een zwembandje om heeft. Voor het systeem is al een patent aangevraagd. In dit filmpje van de Food Hugger Fabrikant kun je goed zien hoe het werkt.

Tegen voedselverspilling

De huggers zijn natuurlijk ideaal als het op het voorkomen van voedselverspilling aankomt. Heel vaak heb je maar de helft van iets nodig en de andere helft goed bewaren zodat het vers blijft is dan een uitdaging. Zelf probeer ik plastic in mijn huishouden uit te bannen, dus ik vind het ook fijn dat deze huggers niet van plastic zijn en herbruikbaar. Siliconen zijn over het algemeen een duurzaam materiaal. Siliconen neemt ook minder snel geurtjes op. Heel prettig als je een halve ui wil bewaren. De Huggers zijn makkelijk schoon te maken, ik weet niet of ze in de vaatwasser kunnen, maar dekseltjes blijven over het algemeen sowieso langer mooi als je ze met de hand afwast.
IMG_6029[1]

Bij de huggers heb ik twee opmerkingen, soms heb je twee huggers van dezelfde maat nodig als je bijvoorbeeld een halve paprika en een halve flespompoen wil huggen. Dan zou je natuurlijk een tweede huggers set kunnen aanschaffen, alleen is er dan een maar. De huggers kosten namelijk per 4 stuks 18 Euro. Dat is geen prijs die je snel een tweede set doet kopen.
IMG_6030[1]

Er is bij mijn weten maar een plek in Nederland waar je de Food Huggers kunt kopen en dat is de “Green Lifestyle” webshop Babongo, al zou ik niet verbaasd zijn als ze in de loop van de tijd ook bij andere duurzame winkels opduiken.

Voor informatie kun je ook prima op de Engelstalige website van Food Huggers zelf terecht. De webwinkel van Food Huggers zelf verzend trouwens ook naar Europa. Daar hebben ze trouwens ook bowl huggers en zelfs een speciale avocado hugger.

Posted by on 16 september, 2015

LEAVE A COMMENT