Life Factory Glazen Drinkfles

Life Factory Glazen drinkfles @ Lauriekoek.nlZoals vaste Lauriekoek lezers wellicht weten, ben ik groot voorstander van het drinken van kraanwater. Ik ben dan ook altijd op zoek naar stijlvolle manieren om water, of eventueel ander drinken te vervoeren. Zo kwam ik uit bij de mooie glazen drinkflessen met gekleurde siliconen hoes van Life Factory.

Er zijn verschillende maten flessen (en babyflessen) verkrijgbaar. Ik koos voor een fles van 650 ml. Ik heb ontzettend snel dorst en heb graag genoeg water bij mij voor een dag. De hoes is dus van siliconen en de doppen zijn van veilig BPA- en BPS-vrij polypropyleen plastic. De fles en de accessoires worden gemaakt in Europa en de Verenigde Staten. Deze fles heeft drie verschillende doppen en is verkrijgbaar bij Greenjump. Ik heb alle doppen uiteraard ook uitgeprobeerd op mijn fles. Dit zijn de fliptop cap, classic cap en straw cap, een dop met een rietje. Life Factory Glazen drinkfles @ Lauriekoek.nl

Classic Cap

De classic cap is de meest eenvoudige en het meest lekproof. Als je de Life Factory fles koopt met de bedoeling hem aan je kinderen mee te geven als schoolbeker, of als je een grote tas hebt waarin je waterfles omvalt, dan is dit je dop.Life Factory Glazen drinkfles @ Lauriekoek.nl

Flip Cap

De flip cap is een soort tuitje op uit de drinken. Het handige hiervan is dat het dopje wat eraf gaat voor je gaat drinken eraan vast zit. Je kunt het dus niet kwijtraken. Als je hiermee de fles op zijn kop houdt, komt er geen drinken uit, alleen als de fles los in je tas gaat, zou het dopje open kunnen schieten, omdat het ergens langs schuurt. Ik vind deze dop erg geschikt voor tijdens het sporten.
Life Factory Glazen drinkfles @ Lauriekoek.nl

Life Factory Glazen drinkfles @ Lauriekoek.nl

Straw Cap

De straw cap maakt je fles tot drinkfles wat iedereen vroeger bij mij had op school. Dat was echt iets waarmee je aanzien had. Zelf had ik er geen een en ik heb er eigenlijk altijd wel een willen hebben. Het drinkt heel lekker, je hoeft de fles niet te kantelen, omdat het rietje, wat aan de dop vast zit, helemaal tot de bodem komt. Dit rietje is ook van siliconen. De dop kan wel een beetje lekken als ie op zijn kant ligt. Ik had van te voren niet gedacht dat ik het zou zeggen, maar van de drie is dit mijn favoriete dop. Elke keer kom ik weer bij iets met een rietje uit! Gelukkig zijn er geen leeftijdsgrenzen aan iets met een rietje mogen drinken. Ha!
Life Factory Glazen drinkfles @ Lauriekoek.nl

Life Factory Glazen drinkfles @ Lauriekoek.nl

Goed schoon te maken

De fles en alle doppen kunnen in in de vaatwasser. De hoes van de fles hoeft er niet af. Dit kan overigens wel, maar dat gaat, net als het er weer terug omheen doen, erg stroef. De fles is van stevig glas, hij is niet onbreekbaar maar wel heel stevig. Als je er iets warms in doet, wordt hij ook van buiten warm. Hij kan niet in de magnetron of in de vriezer (ik kan mij ook niet voorstellen waarom je dat zou willen maar goed).

Een van de grote voordelen van glas vind ik dat er geen vieze geurtjes in blijven hangen. Je kunt het goed schoonmaken en het krast niet snel. Het enige nadeel, namelijk dat het glad kan zijn, in mooi opgelost door de siliconen hoes. Mocht ik een keer gazpacho met veel knoflook willen vervoeren, dan zou ik dat hierin met een gerust hart doen. Al laat het picknick seizoen nog wel even op zich wachten dacht ik zo.

Al met al een aanwinst voor mijn plankje met handige duurzame herbruikbare spulletjes. En ja, ik ben behoorlijk kritisch over wat daarop mag. Greenjump verkoopt trouwens meer dan Life Factory flessen en doppen, het is een heus webwarenhuis. Ik bestel er graag, ik heb zelfs een paar van hun producten op mijn Sinterklaaslijstje staan! Laten we hopen dat de goedheiligman mijn blog leest. 🙂

Posted by on 30 oktober, 2015

LEAVE A COMMENT