Food hugger deksels

Enkele jaren geleden deelde ik met jullie mijn bevindingen van de food huggers en avocado huggers. Food huggers zijn een soort kleine dekseltjes voor gehalveerd groente en fruit. Dat systeem werd daarna rap uitgebreid met een soort universele deksels voor de kommen die je op dit moment al in je kast hebt staan. Deze bowl huggers waren erg handig, maar helaas wel van plastic. Ze zijn nu dan ook vervangen voor de nieuwe food huggers glass lid. Dezelfde universele deksel, alleen dan met een heldere glazen deksel. Dit artikel is dan ook herschreven omdat ik graag deze nieuwe hugger onder de aandacht wil brengen.

De Food hugger deksels zijn gemaakt van een siliconen ring met in het midden een glazen plaatje zodat je kan zien wat er in zit. De siliconen ring aan de binnenkant maakt dat hij een soort van vacuüm trekt rond de kom. De deksels bevatten dus geen plastic, het glas kan stuk maar daar tegenover staat dat glas veel langer mee gaat dan plastic en langer helder blijft . Het is handig als je kunt zien wat er in het bakje zit, zo vergeet je veel minder snel wat er in zit en is de kans dat je het op tijd op eet groter.

 

 

Stevig materiaal

Je kunt kommen waar een hugger op zit makkelijk stapelen want ze zijn stevig. Er zijn verschillende maten voor verschillende maten kommen en potten. Van 9,5 cm tot 19,4 cm. De deksels passen in elkaar, net zoals de foodhuggers, zodat je ze makkelijk op kunt bergen. Ze kunnen in de vaatwasser en in de vriezer (let dan wel op dat je hem om een kom doet die ook in de vriezer kan).

Dit filmpje laat goed zien hoe het werkt.

Praktisch

Je kunt de food hugger deksels natuurlijk om kommen doen, maar ook direct om grote soorten fruit, bijvoorbeeld over een halve watermeloen, of een halve ananas. Zelf vind ik het erg prettig om de hugger te gebruiken bij bijvoorbeeld een kom overnight oats. Hij kan gewoon om mijn favoriete bakje en het scheel op die manier ook afwas. Als er iets overblijft in een kommetje wat op tafel heeft gestaan hoef je het alleen maar af te dekken met een food hugger deksel en het kan zo de koelkast in. Zelf probeer ik al een tijdje om geen plastic folie meer te gebruiken en dat lukt dankzij herbruikbare opties als deze uitstekend. Ik gebruik elke dag wel een keer een food hugger.


Je vindt de food hugger deksels net zoals de food– en avocado huggers bij (web)winkels die duurzame alternatieven verkopen. De adressen staan ook op de website van Eco Warehouse.

Posted by on 14 juli, 2020

LEAVE A COMMENT