Bowl Huggers

IMG_6954[1]
Toen ik de food huggers en avocado huggers besprak, wist ik al dat ze eraan kwamen: de bowl huggers. De food huggers zijn een soort kleine dekseltjes voor gehalveerd groente en fruit en dat systeem is doorgevoerd naar een soort universele deksels voor de kommen die je op dit moment in je kast hebt staan. Handig!

De bowl huggers zijn gemaakt van bpa- en ftalaat vrij plastic met een siliconen ring aan de binnenkant. Die ring aan de binnenkant maakt dat hij een soort van vacuüm trekt rond de kom. Dat vacuüm kun je makkelijk weer opheffen door het lipje te gebruiken wat aan de hugger zit. De bovenkant is semi doorzichtig waardoor je door de deksel kunt zien wat er in het bakje zit waar je de hugger overheen hebt gedaan.IMG_6944[1]

IMG_6940[1]

IMG_6943[1]

Stevig materiaal

Je kunt kommen waar een hugger op zit makkelijk stapelen want ze zijn stevig. In een verpakking zitten twee bowl huggers in twee maten:een kleine deksel en een medium deksel. De kleine past op kommen vanaf 12 cm en de medium op kommen vanaf 17 cm doorsnee. De deksels passen in elkaar, net zoals de foodhuggers, zodat je ze makkelijk op kunt bergen. Ze kunnen in de vaatwasser en in de vriezer (let dan wel op dat je hem om een kom doet die ook in de vriezer kan).
IMG_6937[1]

Dit filmpje laat goed zien hoe het werkt.

Praktisch

Je kunt de deksels natuurlijk om kommen doen, maar ook direct om grote soorten fruit, bijvoorbeeld over een halve watermeloen, of een halve ananas. Zelf vind ik het erg prettig om de hugger te gebruiken bij bijvoorbeeld een kom overnight oats. Hij kan gewoon om mijn favoriete bakje en het scheel op die manier ook afwas. Als er iets overblijft in een kommetje wat op tafel heeft gestaan hoef je het alleen maar af te dekken met een bowlhugger en het kan zo de koelkast in. Zelf probeer ik al een tijdje om geen plastic folie meer te gebruiken en dat lukt dankzij herbruikbare opties als deze uitstekend. Ik gebruik elke dag wel een keer een hugger.IMG_6961[1]

IMG_6965[1]
Je vindt de bowl huggers net zoals de food- en avocado huggers bij de webwinkel van Food hugger zelf. Zij verzenden vanuit Engeland dus je hebt geen extra (douane) kosten. Je kunt ze overigens ook vinden in Nederlandse webwinkel Babongo.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 3 februari, 2016

LEAVE A COMMENT