Dreft max power

Dreft max power @ Lauriekoek.nlHet afwasmerk Dreft heeft al een tijdje iets nieuws. Naast hun gewone afwasmiddel, is er  een variant in een andere verpakking die claimt nog sneller korte metten te maken met vuil: Dreft max power. Aangezien ik al mijn pannen met de hand afwas en nogal vaak kook was ik eigenlijk wel benieuwd of dat kon. Afwasmiddel dat afwassen nog makkelijker maakt. Dus ik kocht een flesje en probeerde het op mijn meest aangebakken pannen uit.

Super deluxe mega

Eerst moet ik wel even kwijt dat ik soms wel een beetje moet grijnzen als ik al die namen van afwas en schoonmaakmiddel lees. Het is altijd ultra, power, deluxe, mega, super of total. Met als resultaat dat ik zulke woorden zo vaak tegenkom dat ze voor mij eigenlijk niets meer betekenen. Ik was dan ook vrij sceptisch over de Dreft max power. Het is ook nog eens significant duurder dan de normale Dreft, dus voor die prijs wil ik wel dat het echt beter werkt, pardon ultra max goed werkt.

Voor echt vieze dingen

Inmiddels heb ik een heel flesje opgebruikt en ik denk dat ik weet waar de kracht van dit product zit. Als je gewoon dagelijks een sopje maakt in je gootsteen voor de handafwas, dan merk je niet zoveel verschil. Waar je wel verschil merkt zijn erg aangebakken pannen en braadsledes. Vooral als er iets zetmeelrijks in heeft gezeten en het echt goed bruin is aangebakken. Ik druppel dan een klein drupje direct in de pan of bak, giet er gloeiend heet water bij en laat het even staan. Daarna is het alleen een kwestie van even de borstel er doorheen en even naspoelen.

Niet voor de afwas wel voor die enkele vieze pan

Persoonlijk vind ik het zonde om hier ook de gewone afwas mee te doen. Ik gebruik het dus alleen als ik echt denk dat het een enorme boenklus wordt. Ik neem dan eerst het vet af met een stukje keukenpapier, want zoals jullie ongetwijfeld wel weten, vet mag niet door de gootsteen (ook in kleinere hoeveelheden vind je gootsteenleiding dat niet leuk). Daarna vul de pan of braadslede dus met heet sop. Voor de gewone niet bijzonder vuile afwas gebruik ik nog steeds “gewoon” afwasmiddel, want dat werkt daarvoor echt voldoende.
Dreft max power @ Lauriekoek.nl

Dreft max power is niet erg eco

Dreft is niet de meest ecologisch verantwoorde keuze. Zo scoren ze niet goed bij menig duurzaamheidsbeoordeling. Ik ga er dus spaarzaam mee om. Zoek je een milieuvriendelijker alternatef waar je met een iets geruster hart wel liters sop van kunt gebruiken, kjk dan eens naar Marcels green soap. Dat ruikt ook nog eens veel lekkerder (met name basil-vertiver).

Het werkt op alle pannen en materialen

Ik heb het op alle pannen uitgeprobeerd van emaille tot rvs en het werkt overal goed op. Bij de emaille pan had ik zelfs het idee dat ik er net iets meer bruine aanslag mee wegpoetste, waardoor de pan er weer wat witter uitzag dan hij in tijden had gedaan. Of het je handen ook erg ontvet weet ik niet, mijn handen zijn standaard nogal craquelé. Als je handen goed paars zijn van de bietjes is het wel ontzettend handig om je handen er mee te wassen, want het wast het paars echt verbazend goed weg. Ook van je snijplank trouwens.

De doppen zijn inwisselbaar

Grappig is trouwens dat de doseerdop uitwisselbaar is met het flesje van het gewone Dreft afwasmiddel. Zelf meen ik dan het dopje van de gewone fles zuiniger is dan dat van de Dreft max power. Je kunt ze dus omwisselen als je dat wil en een dopje van een oude fles bij de hand hebt. Mijn vriend vindt het Dreft max power dopje juist weer zuiniger. Zo zie je maar, zoveel verschillende mensen zoveel verschillende meningen.
Dreft max power @ Lauriekoek.nl

Dreft max power @ Lauriekoek.nl

Wacht op een aanbieding

Als je Dreft max power ook wil proberen zou ik je vooral aanraden om te wachten tot er een aanbieding voorbij komt. Bijvoorbeeld voor de tweede gratis of een flesje voor de helft van het geld. 4 Euro voor een voor mij relatief klein flesje vind ik echt behoorlijk aan de prijs. Ik denk dat het alleen zinvol is om te kopen als je echt regelmatig kookt en dan wel eens een echt vies item hebt. Voor de gewone dagelijkse handafwas die niet uitzonderlijk vet of aangebakken vies is, heeft het geen meerwaarde.

Posted by on 16 juni, 2024

LEAVE A COMMENT