Marcel’s Green Soap #2

Marcel's Green Soap @ Lauriekoek.nlMarcel’s Green Soap, of “dat lekker ruikende schoonmaakmiddel”, zoals dat bij ons ook wel wordt genoemd, heeft weer een serie nieuwe producten. Dit maal is er extra aandacht besteed aan de geur en dat merk je. Zelfs ik, een zeurpiet op het gebied van geur, vind de geuren lekker. Daarom was ik verheugd om te zien dat Marcel’s nu ook wasmiddel heeft en tabletten voor in de vaatwasser. 

Wasmiddel

Er is wasmiddel in de geuren vanille & katoen en patchouli & cranberry en het vaatwasmiddel ruikt naar grapefruit en limoen. De de vanille & katoen sprak mij meteen enorm aan, die is een beetje zoetig met wat fris. Volgens Marcels is deze geur goed om te ontspannen. De patchouli & cranberry variant is wat pittiger qua geur en heeft ook iets kruidigs. Deze geur zou je al kunnen kennen van andere producten van het merk.

Het wasmiddel is zuinig in gebruik, er zit ook een klein dopje op de fles. Het is een beetje stroperig, dus je giet niet snel teveel in het dopje, wat ik handig vind. Volgens de fles heb je twee dopjes wasmiddel per was nodig, maar mijn ervaring is dat het met een dopje ook prima schoon wordt. Ook de echt vieze stinkende kleding in de 30 graden was. Het spul is dus behoorlijk zuinig in gebruik. Net als de andere producten van Marcel’s die ik tot nu toe probeerde.
Marcel's Green Soap @ Lauriekoek.nl

Na het wassen ruikt de kleding nog een beetje naar het wasmiddel, wat ik prima vind want ik vind de geuren prettig. Als de was vervolgens weer nat wordt, omdat het bijvoorbeeld handdoeken zijn, gaat het niet stinken. Bonuspunten voor Marcel in deze ronde, want Ecover wasmiddel maakt dat de was dan onaangenaam gaat ruiken.

Vaatwastabletten

Het handafwasmiddel van Marcel’s kende ik al, maar ik was zeker niet alles met de hand af. Ik weet het is heel romantisch allemaal maar als je elke dag kookt en meerdere dingen hebt bereid heb je een berg afwas. Ik hoop nog altijd dat er kabouters langskomen en tot die tijd heb de afwasmachine. De vaatwastabletten zien er uit zoals iedere vaatwastablet en je kunt ook gewoon de folie eromheen laten zitten.
Marcel's Green Soap @ Lauriekoek.nl

De geur is typisch Marcel maar dan zonder verder schoonmaak of afwaswerk en dat is handig. De vaat word er ook gewoon schoon van zoals ik gewend ben. Geen gezeur met extra toegevoegd glansmiddel met zo’n pareltje in het midden. Gewoon schoon. Zonder flauwekul. Ook op de zuinige ecostand van mijn vaatwasser.
Marcel's Green Soap @ Lauriekoek.nl

De schoonmaakmiddelen van Marcel’s breken binnen 28 dagen af in CO2 en water, voor 99%. De andere 1 procent is zout. Dat telt niet mee. De flessen zijn gemaakt van 100% hergebruikt plastic. Je kunt producten van Marcel’s nu vinden bij winkels zoals WAAR en Ekoplaza. Of bij Marcel’s Green Soap zelf, via hun website. Waar je ook meer informatie en verkoopadressen vindt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 16 augustus, 2017

LEAVE A COMMENT