Seepje wasmiddel en afwasmiddel

Seepje @ Lauriekoek.nlHet is echt lang geleden dat ik een Seepje review schreef! Ze hadden toen alleen nog wasnootjes en ik deed daar de was mee om het uit te proberen. Inmiddels is het assortiment van Seepje enorm gegroeid er is afwasmiddel en allesreiniger en het belangrijkste van alles… er is vloeibaar wasmiddel! Perfect voor in mijn nieuwe wasmachine. 

Wasnootjes versus Seepje vloeibaar

Ik probeerde versgeperste lentegeur voor de bonte was. Een van de voordelen van vloeibaar Seepje is dat je niet meer hoeft bij te houden hoe vaak je de nootjes nou gebruikt hebt, wat ik nog wel eens vergat. Ook hoef je niet bang te zijn dat je het netje kwijt raakt of het flesje met essentiële olie. Aan de andere kant vergeet ik met het doseren van het wasmiddel soms dat ik het er al heb ik gedaan. Alles heeft zo zijn voor en zijn nadelen.

Versgeperste lentegeur

De versgeperste lente geur ruikt heel lekker naar sinaasappel. Vooral als je net de deur van de wasmachine open doet en de was nog nat is ruik je het uitstekend. Een fijne geur voor tijdens het ophangen aan de waslijn. De geur van het wasmiddel is fel oranje en per wasje gebruik je anderhalf dopje een verpakking is goed voor ongeveer 23 wasbeurten. Je kleding ruikt niet nog weken naar sinaasappel maar dat vind ik ook helemaal niet nodig, een frisse geur vind ik fijn maar als ik parfum wil ruiken spray ik wel parfum. Zelf krijg ik snel jeuk van wasmiddel, maar Seepje heeft me gelukkig geen jeuk bezorgd. Seepje @ Lauriekoek.nl

Transparant over ingrediënten

De ingrediënten van Seepje vloeibaar zijn iets anders dan bij de nootjes, dat kan haast ook niet anders anders heb je gewoon een verpakking vol met nootjesgruis. In Seepje vloeibaar zit 80 tot 90% vloeibaar wasnootje en nog voor 10 tot 20% andere ingrediënten. Op hun website leggen ze uit wat waar voor nodig is. Één ingrediënt, alkylpolyglucoside is gedeeltelijk gemaakt van palmolie. Voordat je me nu een woedende capslock e-mail stuurt wil ik je er op attenderen dat er genoeg andere schoonmaakmerken zijn die er een potje van maken. Ga met hen in discussie zou ik zeggen.

Boos worden op mensen die het al goed proberen te doen mag, maar ik vind het bijzonder flauw. Buiten dat is als 80 tot 90% wasnootje is en de rest andere ingrediënten de verhouding palmolie per verpakking niet bijzonder groot. Als je zelf huishoudzeep raspt met palmolie dan is de verhouding palmolie waarschijnlijk groter. Wat ik raar vind is dat mensen mij soms persoonlijk verantwoordelijk vinden voor wat merken die ik review beslissen. Ik verzeker je dat ik een doodeenvoudige blogger ben die niets met het formuleren van producten te maken heeft. Ik ben net als jullie gewoon consument.

Schrobben op de afwas

Uiteraard heb ik ook de afwas gedaan met Seepje. Hij ruikt lekker naar citrus, heel fris en fruitig, Seepje ontvet wat minder goed dat klassieke afwasmiddelen, maar ik vind dat niet zo erg. Met een beetje “elbow grease” zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen kom je een heel eind en als je de overstap eenmaal hebt gemaakt wen je er snel aan. Ik heb momenteel voldoende allesreiniger in huis maar het lijkt mij ook een uitstekende allesreiniger. Die hoeft vaak helemaal niet zo agressief omdat ie anders je spullen aantast. Ook deze geur blijft niet te lang hangen. Seepje @ Lauriekoek.nl

Coole verpakking

Zowel de afwasmiddel als de wasmiddelverpakking zijn super herkenbaar en gemaakt van 97% hergebruikt Nederlands plastic. Ik vind ze er cool uitzien op mijn aanrecht. Seepje wordt ingepakt bij een sociale werkplaats en door de wasnootjes te kopen in Nepal wordt daar de lokale gemeenschap onderhouden. Alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong, dus niet van aardolie en alle producten van Seepje dragen het Ecocert label.

Je vindt de producten van Seepje bij Albert Heijn, de Wereldwinkel en in de webshop op de website van Seepje

Posted by on 6 maart, 2019

3 Comments

 • Claudia

  2 augustus, 2023

  Bedankt voor je review, ik ga het eens proberen! Zeker omdat ik las dat deze dierproefvrij is en geen ingrediënten met dierproeven bevat. Dus was benieuwd naar ervaringen. Ik moest eerst lachen om je stukje over woedend capslock e-mail, maar begreep onder dat je het serieus bedoelde. Jammer dat dat daadwerkelijk gebeurt. Ik denk dat we iedere positieve stap voor dieren en milieu moeten toejuichen ipv elkaar bekritiseren op wie het het beste voor dieren en milieu doet. Beetje hetzelfde als vegetariërs die commentaar hebben op flexibitariers. En veganisten die weer kritiek hebben op de vegetariërs. Terwijl al die mensen juist bewuste keuzes maken en goed bezig zijn. Dat moeten we toejuichen en stimuleren ipv bekritiseren!

  • Laurie

   3 augustus, 2023

   Ja de capslock e-mail en allerlei variaties erop zijn echt. Mensen zien mij vreemd genoeg toch vaak als een verlengstuk van een merk of auteur of uitgeverij. Soms denken ze zelfs dat ik betaald krijg van grote chemiebedrijven als ik bijvoorbeeld blog over bakpapier.
   Volgens mij is de kritiek van vegans op vega’s en vega’s op flexitariers al zo oud als veganistisch en vegetarisch eten. Mensen oordelen nou eenmaal heel graag. Ik ben het met je eens dat dat jammer is.

 • burne

  19 augustus, 2023

  Ik heb een halve fles Seepje wasmiddel staan, en ik vrees dat die uiteindelijk bij het afval gaat belanden. Ik ben niet gecharmeerd van het geurtje, maar dat kan zijn omdat ik al 25 jaar parfumvrij was. Maar de echte showstopper is het gebrek aan vetoplossend vermogen, precies dat wat Laurie ook ziet met de afwas.

  Het ding wat je niet wilt zien in je schone was is de vetvlek op je t-shirt die in de eerste plaats de aanleiding was voor de wasbeurt. En da’s precies wel wat er gebeurt.

LEAVE A COMMENT