Boekrecensie: Simply Daytox (met give-away)

img_80611
Hoe gaat het nieuwe jaar bij jullie tot nu toe? Al een beetje op gang gekomen na de feestdagen? Het lijkt wel of de ene helft van de mensen fanatiek aan het sporten en vasten is geslagen terwijl de rest van de mensen daar nadrukkelijk niets van wil weten. Voor beide kanten zijn wel iets te zeggen, alleen denk ik dat het soms zou helpen als mensen wat dat betreft een beetje naar elkaar zouden luisteren, zodat ze het minder rigoureus aanpakken en het zo langer volhouden.

7 dagen kalmte

Daytox van Kyra de Vreeze is een detox boek om 7 dagen kalmte in te lassen. Dus niet alleen bewuster eten, maar ook tijd nemen voor jezelf. Yoga doen, opruimen, kijken naar wat je nodig hebt en dus ook voor je lichaam en geest zorgen buiten het eet gedeelte om. Dat staat mij in ieder geval al veel meer aan dan dure pakketten die sommige bedrijven deze tijd van het jaar willen slijten. Wat sommige mensen je ook willen doen geloven: zelf eten bereiden is geen straf. Echt niet!

Ik daytox niet

Zelf kan ik momenteel niet iets detoxachtigs aanvangen ik heb de energie nodig om hard te kunnen lopen en buiten de kunnen zijn met deze kou, hoewel de foto’s van de gerechten er wel heel lekker uitzien. Uit het vorige detoxboek van Kyra doe ik nog heel regelmatig een paar yoga-oefeningen tijdens het stretchen. Alles is met duidelijke foto’s uitgelegd dus zelfs iemand zoals mij is het gelukt om ze uit te voeren. Ha! Zo zie je maar ook al is het een hele tijd geleden je houdt altijd iets over aan de boeken die je leest.

Begin geen crash dieet

Ik zou je trouwens met klem willen aanraden er geen al dan niet verkapt crashdieet van te maken. De gifstoffen waar je je van moet ontdoen, daar geloof ik sowieso niet in (hoera voor lever en nieren!). Natuurlijk begrijp ik dat mensen behoefte hebben aan bezinning willen doen en daar is dit boek geschikt voor. Als je zwanger bent, ziek, of een eetstoornis hebt, dan is er aan beginnen niet handig.

Druk druk druk

Het is tegenwoordig not done meer om het druk te hebben maar ja dat is makkelijker gezegd dan echt gedaan. Mocht je dus nog niet begonnen zijn aan iets detoxachtigs, maar het wel van plan zijn dit jaar, goede voornemen of niet. Dan heb ik misschien iets tofs voor je. Ik geeft Daytox namelijk weg! Wat moet je daarvoor doen?

Heel simpel, laat hier een leuke comment achter, gebruik je goede e-mail adres, anders kan ik je niet bereiken als je gewonnen hebt. Dan verloot ik het boek onder alle mensen die hierop hebben gereageerd. Volgende week trek ik een winnaar! Meedoen kan niet meer, de winnaar is Janne, zij heeft bericht gehad.

Volg je mij nog niet via Facebook of Bloglovin? Ik zou het leuk vinden als je dat deed!

img_80601
Simply Daytox
Kyra de Vreeze
Uitgeverij Becht
€ 18,99

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 8 januari, 2017

8 Comments

 • katja

  8 januari, 2017

  Mijn goede voornemens dit jaar zijn absoluut niet hoog gegrepen: twee dagen per week niet snoepen, en dagelijks m’n activity tracker op 100% (dit staat gelijk aan iets meer dan 10.000 stappen). Tot nu toe is het me dan ook gelukt ;-)

 • Hanneke

  9 januari, 2017

  Aan goede voornemens doe ik niet meer. Inmiddels weet ik dat ik geen mens ben voor goede voornemens. Aan nieuwe starten doe ik wel en ik kan me geen jaar in mijn leven herinneren waarin een nieuwe start zo welkom is als dit jaar. 2016 was duidelijk niet mijn jaar. Een jaar om snel af te sluiten. Nu is 2017 begonnen en moet ik mijn draai nog een beetje vinden. Ook qua eten heb ik 2016 niet tot een top jaar gemaakt en dat moet echt wel weer gaan veranderen. Al was het alleen maar omdat ik graag weer de lol ik het koken terug wil vinden.
  Kyra lijkt me een leuk mens. Ze maakte ooit video’s voor Elle Eten en hier thuis zijn we nog steeds fan van haar springrolls met 3 lekkere dips (zie ook http://www.elleeten.nl/Blogs/Vegan-Videoblog/Kyra-s-Spring-Rolls). Ik zou haar boek graag als coach willen gebruiken om dit jaar goed te starten. Heel graag doe ik dan ook mee aan deze leuke winactie.
  O ja…ik volg je via bloglovin. FB heb ik niet

 • Danielle

  9 januari, 2017

  Wat een leuke winactie. Ik ben afgelopen jaar heel erg druk geweest met afstuderen en ik merk dat ik het nu heel moeilijk vind om rust te nemen en tijd voor mezelf in te lassen. Misschien dat er goede tips in dit boek staan!
  Liefs

 • marijksels

  9 januari, 2017

  Tof, dit komt exact op het juiste moment!
  Na een drukke, hectische decembermaand die in het teken stond van rennen, vliegen, zorgen, haasten, minder aandacht voor gezond eten en weinig tijd voor mezelf, kan ik wel even een moment van bezinning gebruiken.
  Even pas op de plaats, rust inbouwen, gezond eten, even stilstaan en alles van de afgelopen periode even loslaten.
  Kyra kan me daar vast bij helpen! Fingers crossed!

 • Yvonne

  9 januari, 2017

  Dit klinkt als een tof boek en ziet er ook nog eens stylish uit! Ik doe graag mee met de giveaway!

 • Annemiek

  12 januari, 2017

  Leuke actie Laurie! Met mijn knetterdrukke baan en gezinsleven ben ik altijd op zoek naar ‘de gouden tip’ om meer rust en zen in het leven te creëeren, doe daarom ook graag mee met jouw leuke winactie ;)

 • Laura

  13 januari, 2017

  Dit klinkt als een perfect boek voor mij! Na in 2016 een hele lading aan medicijnen en antibioticakuur hebben moeten slikken vanwege een ontsteking, is mijn lichaam toe aan een frisse start en zou ik graag de afvalstoffen mijn lijf uit willen hebben.

 • Janne

  13 januari, 2017

  Leuk dat je een boek weggeeft Laurie!
  Ik heb eind november tot half december een cursus mindfulness gevolgd, dus mijn goede voornemen is om dit jaar door te gaan met bewust leven en goed voor mezelf zorgen. Volgens mij past dit boek daar wel bij!
  Ik vind je site erg leuk, je schrijft leuk en de onderwerpen en toon bevallen me wel. Ik vind kookboeken ook leuk en ik probeer ook minder dieren te eten. Ik vind het fijn dat je niet doet alsof er 1 perfecte manier van leven is – dat helpt me om mijn eigen manier te vinden en vol te houden :)

LEAVE A COMMENT