Abbot Kinney’s Almond Start

IMG_7658Vanochtend trof ik wat nieuws bij het ontbijt: Almond start van Abbot Kinney’s Zelf zou ik het omschrijven als amandelyoghurt, een product waarvan ik al een tijdje dacht dat het eraan zat te komen en nu is het ook daadwerkelijk zo ver. Ik was ontzettend benieuwd naar de smaak. Nu wil ik jullie niet ontmoedigen, maar ik vond hem een beetje tegenvallen.
IMG_7674

Wat zit erin?

Uiteraard is deze yoghurt helemaal plantaardig, yoghurt zonder dat er een koe of koemelk aan te pas is gekomen, zoals sojayoghurt en kokosyoghurt. Het bestaat uit 5 procent biologische amandelen, verdikkingsmiddel (tapioca) en 3 yoghurtculturen. Thats it. Geen toegevoegde suiker en ook geen toegevoegde zoetmiddelen zoals xylitol.

IMG_7665

Hoe smaakt het?

Zelf proefde ik met de kokosyoghurt in het achterhoofd en verwachten dus een veel vettere romiger smaak. Die was er niet, de yoghurt was vrij dun, rook zuur zoals echte yoghurt doet, maar heeft iets stroefs in je mond. Zelf vind ik dat ronduit onaangenaam. Ik zou hier zeker geen potje van leegeten bij het ontbijt. Het heeft echt een goede portie muesli nodig om het weg te krijgen. Je proeft ook geen nootachtige amandelsmaak, zoals plantaardige amandeldrinks wel hebben, ook al zit daar relatief gek genoeg vaak veel minder amandel in (soms minder dan 1 procent!).

IMG_7667

IMG_7668

Er komen steeds meer melkvrije opties bij

Ik heb tot nu toe plantaardige kwark geprobeerd, plantaardige haveryoghurt, erwtenproteïne toetjes, sojayoghurt, kokosyoghurt. Met wisselend succes. Sommige dingen eet ik dagelijks, andere dingen zou ik niet snel meer kopen. Het is wel zo dat er steeds meer opties bijkomen en dat daarmee de kans groeit dat er meer lekkere dingen op de markt komen. Als je veganist bent, of geen melk kunt verdragen, is dat zeker goed nieuws.

Andere voedingswaarden

Let er trouwens op dat bij plantaardige toetjes de verhouding vet/eiwit heel anders kan liggen dan bij traditionele zuivelproducten. Zo bevat dit amandel startontbijt per 100 gram 8,7 gram vet, waarvan 0,8 gram verzadigd, 0,6 gram suiker (dat is de suiker die van nature aanwezig is) 1,1 gram vezels en 2,9 gram eiwit. Er zitten 3,9 gram koolhydraten in en 108 calorieën.

Er was trouwens een iemand in huize Lauriekoek die het amandel ontbijt wel ontzettend lekker vond. Kyra de kat sloop tijdens het nemen van de foto’s al naar het dekseltje en likte dat uitgebreid af. Daarna zat ze nog een tijdje tevreden haar neus af te likken. Mocht je mij nu boos willen mailen dat dat geen juist dieet is voor een kat wees dan gerust, ze heeft een grote waterbak en een bak kattenvoer tot haar beschikking.

IMG_7677

Abbot Kinney’s is onder andere verkrijgbaar bij Ekoplaza, alle verkoopadressen vind je op de website van Abbot Kinney’s. De grote pot van 400 ml kost €4,29 in de winkel en een klein potje van 125 ml €2,49. Van hetzelfde merk bestaat ook kokosyoghurt en ook frozen kokos, een alternatief voor frozen yoghurt. Dat laatste klinkt trouwens interessant heeft iemand dat al gevonden en uitgeprobeerd?

Posted by on 4 augustus, 2016

LEAVE A COMMENT