Stand-up Stasher

Stand up Stasher @ Lauriekoek.nlVorige week was ik op de Biobeurs waar ik op de stand van Eco Warehouse de Stand-up Stasher zag. De Stasher kende ik al maar deze met bodem kende ik nog niet. Vergeef me mijn lichte obsessie met dingen waar dingen in bewaard kunnen worden, maar sinds ik een poging doe om minder afval te veroorzaken vind ik ze nog belangrijker. Een Stasher met een bodem lijkt mij dus bijzonder handig. 

Wat is een Stasher?

Mocht je je nu afvragen wat een Stasher in hemelsnaam is: het is een bewaarzak, niet gemaakt van plastic maar van siliconen. Hij is flexibel en heel goed sluitbaar, je kunt er dus ook dingen als sauzen en soepen makkelijk in bewaren. Je kunt de Stasher in de vriezer doen maar ook in de oven (let wel op de stoom!), hij mag ook in de vaatwasser mee. Je kunt er sous-vide in koken. Kortom, een ideaal ding om dingen in te bewaren.

Waar gebruik ik mijn Stasher voor?

Die van mij is vrijwel continu in gebruik. Ik heb er in de loop der jaren van alles mee gedaan. Mijn mobiel in bewaard in een vochtige omgeving, eten in ingevroren, eten in meegenomen, eten in afgehaald en zero waste mee gewinkeld. Hij is vrijwel altijd op een of andere manier in gebruik. De laatste tijd is mijn favoriete eigenschap dat ik als ik er iets in ingevroren heb wat ik snel wil ontdooien, dat ik hem alleen maar in een bakje kokend water hoef te zetten. Waarna de inhoud heel snel klaar is voor gebruik. Ook vind ik het handig dat hij transparant is, dat ik snel zie wat er in zit en dat veiligheidsmensen en winkelmedewerkers dit ook snel zien. Stand up Stasher @ Lauriekoek.nl

Stand up Stasher @ Lauriekoek.nl

Verschillende maten, verschillende kleuren

Er was van de Stasher al een grote variant met een inhoud van 1900ml die was vrij langwerpig. De medium variant, die ik in het blauw heb kan 445ml bevatten en nu is er dus ook de Stand-up Stasher, die is  even vierkant als de Medium Stasher, maar er kan 1600ml in. Dat is best een verschil! En hij kan dus rechtop blijven staan en dit lijkt mij ook heel handig als ik er veel in wil gieten. Het enige nadeel? De Stand-up Stasher is (voorlopig?) alleen in het wit verkrijgbaar.Stand up Stasher @ Lauriekoek.nl

Stand up Stasher @ Lauriekoek.nl

De Medium Stashers zijn sinds ik mijn review schreef in echt veel meer kleuren te krijgen. Van donkerpaars tot fluoriserend groen, van grijs tot mint. Er zijn mensen die vinden dat het geen rol mag spelen maar kom op het oog mag ook wat. Stashers gaan heel lang mee. Ik heb bij de mijne nog geen enkel teken van slijtage gezien. Wel wat vlekken van geelwortel. Toptip: hang hem buiten in de zon als het heel zonnig is, deze tip werkt ook bij kleding.Stand up Stasher @ Lauriekoek.nl

Je kunt verkoopadressen van de Stasher en deze nieuwe Stand-up Stasher vinden op de website van Eco Warehouse.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 1 februari, 2020

LEAVE A COMMENT