Bee’s wrap vegan

Bee's wrap vegan @ Lauriekoek.nlGoed nieuws voor veganisten die graag Bee’s wraps zouden willen gebruiken: ze zijn er nu ook in veganistische variant. De merknaam blijft wel nog steeds Bee’s wraps, maar nu is er dus een variant zonder bijenwas. In plaats van met bijenwas is deze variant van het alternatief voor plasticfolie behandeld met kokoksolie, boomhars en plantaardige was (met soja).

Ik gebruik ze bij mij thuis nu al een tijdje en ze zijn echt al niet meer weg te denken, net als de food huggers die gebruik ik ook vrijwel dagelijks. Schijnbaar valt er veel in te pakken en af te dekken bij mij thuis. Niet zo gek ook want ik probeer waar kan plastic te vermijden en ik kook graag en veel. Ook neem ik herbruikbare potten en zakjes en ook wraps mee als ik inkopen ga doen, zo hoef ik geen plastic aan te nemen.

Veganistisch

Ik denk dat het goed is dat er nu een veganistische Bee’s wrap is, omdat ik weet dat veel veganisten er op zitten te wachten. Er waren hier en daar al veganistische wraps te koop, maar die worden op kleine schaal bij iemand thuis gemaakt. Bee’s wrap is wijder verkrijgbaar en zo kunnen mensen makkelijker een veganistische versie vinden als ze die in huis willen halen.Bee's wrap vegan @ Lauriekoek.nl

Bee's wrap vegan @ Lauriekoek.nl

Bee's wrap vegan @ Lauriekoek.nl

Hoe te gebruiken

Is er nog verschil tussen de Bee’s wrap vegan en niet vegan variant vraag je je misschien af? Qua gebruik niet, zoals met de bijenwas versie moet je de wrap schoonmaken met koud water. Anders spoel je de waslaag er af. Je kunt de wrap ongeveer een jaar gebruiken. Als je hem intensief gebruikt misschien wat korter, bij minder intensief gebruik misschien wat langer. Je kunt er beter geen dingen met rauw ei of rauw vlees in wrappen maar dat spreekt voor zich. Je kan er ook niet met scherpe dingen op snijden.

De Bee’s wrap vegan ruikt natuurlijk niet naar bijenwas, want dat zit er niet op. Persoonlijk vind ik bijenwas ontzettend lekker ruiken. Deze ruikt neutraler maar nog steeds niet bepaald vies, een beetje naar boenwas. Hij is net als de bijenwas versie gemaakt van biologisch katoen.  Ik kan niet zeggen dat ik veel verschil merk, ik vind ze beiden van dezelfde kwaliteit. De print is ook ontzettend mooi, aan de print herken je ook snel welke wrap vegan is en welke niet. De veganistische variant kan net als de bijenwas versie helemaal biologisch afbreken als je hem hebt afgedankt.Bee's wrap vegan @ Lauriekoek.nl

Grote wrap voor grote dingen

Persoonlijk merk ik dat ik de kleine wraps en de grote wraps het meeste gebruik. Ik heb vaak kleine dingetjes die even in een wrap moeten, zoals een halve citroen, of een potje wat afgedekt moet worden of grote dingen zoals een halve Chinese kool die ik vers wil houden of een schaal die ik moet afdekken. Als je een grote koopt, maar merkt dat je kleinere nodig hebt kun je de grote altijd nog in stukken knippen. De variant met de knoop is trouwens handig voor je lunch, zelfs ik snap hoe de knoop werkt! Deze bee’s wrap is in elk geval groot genoeg om een heel brood in te bewaren.Bee's wrap vegan @ Lauriekoek.nl

Bee's wrap vegan @ Lauriekoek.nl

Bee’s wraps vegan en niet vegan kun je vinden bij verschillende verkoopadressen die je kunt vinden op de website van Eco Warehouse. Er zijn verschillende soorten en maten en ook sets te koop. Waaronder een met een knoop voor je lunch boterham en grote maten, waar een heel brood in kan worden gewrapt.

Posted by on 1 oktober, 2020

LEAVE A COMMENT