Seeddharta Hennepzaad

SeeddhartaEen paar jaar geleden verscheen het ineens in natuurwinkels: hennepzaad. Een klein beige kleurig rondje, met een smaak die lijkt op die van pijnboompitten en niet te verwarren met de bladeren en de hars, die allebei alleen bestaan door het gedoog beleid. Van hennepzaad kun je niet high worden. Het is ook niet de bedoeling dat je daarom hier stopt met lezen.

Hennepzaad bevat veel omega 3 vetzuren en is daardoor niet geschikt om te verhitten, maar er blijven nog vele ‘koude’ mogelijkheden over. Strooi hennepzaad over salades, smoothies, of over je muesli of havermout, of soep. Ook kun je hennepzaad verwerken in energieballetjes of zelfgemaakte muesli repen.
SeeddhartaSeeddharta
Ik kreeg van Seeddharta verschillende soorten hennepzaad toegezonden: gepeld en ongepeld en licht geroosterd hennepzaad met zout. De normale hennepzaad smaakt zoals ik dat gewend ben, naar noten zoals walnoten en naar pijnboompitten maar wel zo neutraal dat het met veel dingen combineert. Het ongepelde hennepzaad is onverwacht knapperig! De kleine vliesjes die tijdens het kauwen loskomen zijn even wennen, maar zijn prima te doen, maar het meest verrast was ik door het licht geroosterde en gezouten hennepzaad (eveneens ongepeld). Het is crunchy, zoutig en ik vind het zelfs een beetje op popcorn lijken! Een uitstekende snack dus. In de toekomst zijn er ook plannen om een hennepolie op de markt te brengen.

Omdat hennepzaad ook als superfood wordt gezien, verschillen prijzen van verschillende aanbieder heel erg van elkaar. Ik vind dat Seeddharta een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, ze zijn namelijk absoluut niet duur. Een kilo kost €14,95, wat misschien wel veel geld lijkt te zijn, maar het is wel een kilo en daar doe je wel even mee denk ik zo. Wat ik in dit soort gevallen ook wel eens doe is samen bestellen met een vriend of vriendin, zo kun je de verzendkosten ook delen.

Seeddharta doet trouwens ook catering en ze geven op verzoek ook workshops. De webwinkel, recepten en informatie over workshops en catering vind je op de website van Seeddharta.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 5 september, 2013

1 Comment

  • Ellen Karis

    7 september, 2013

    Ik vond hennepzaad op de markt in Arnhem bij Nootkracht. De nootachtige smaak combineert heel goed bij salades. Ik strooi het nu regelmatig over diverse maaltijden.

LEAVE A COMMENT