Berry White

Berry WhiteBerry WhiteIk spotte laatst iets nieuws in drankjesland. Bij onder andere Organic Food for You en Sissy Boy Homeland verkopen ze deze flesjes ijsthee. Er is geen suiker aan toegevoegd, maar wel fruitsap voor de zoetheid. Geen kunstmatige toevoegingen, maar wel allerlei natuurlijke ingrediënten die goed voor je schijnen te zijn. En het is biologisch, geschikt voor vegetariërs en mensen die plantaardig willen eten en drinken. De naam van dit drankje? Berry White (en niet Barry White, van de muziek met de diepe, zwoele stem. Dit heeft vrij weinig met muziek te maken).

Berry White

Hoewel het wat weg lijkt te hebben van limonade of frisdrank, is het wel degelijk ijsthee. De drankjes bevatten geen prik en dienen koud te worden geconsumeerd.

Ik mocht twee flesjes testen. Hieronder mijn bevindingen:

Berry WhiteLemon, ginger, acai berry, white tea & yerba mate. Zoals je op de foto kunt zien is dit een geel (beetje donker) drankje. Acaibes en yerba mate staan beiden bekend als bron van anti-oxidanten. Ik vraag me alleen wel af of er een dusdanige hoeveelheid inzit dat het uitmaakt voor je gezondheid. Maar belangrijker is de vraag of het lekker is en ja het is lekker. Je proeft de gember goed en ondanks dat er geen peer in zit lijk ik wel peer te proeven.

.
Berry WhiteCranberry, guave, elderberry, white tea & guarana. Dit is eveneens een lekker drankje. Het is lichtroze van kleur en smaakt zoetig, maar zeker niet te zoet. De smaak doet me nog het meest denken aan ijsthee met een scheutje citroensap voor de zure touch. Er is niet een ingrediënt wat de boventoon voert, je proeft ze allemaal een beetje. Dit drankje bevat guarana, een zaad uit de Amazone wat van nature een bron van cafeïne is. Het zou dus hetzelfde opwekkende effect als koffie moeten hebben.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je op de website van Berry White.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 25 oktober, 2013

1 Comment

  • Daniëlle

    25 oktober, 2013

    Woah, wat een briljante naam voor een drankje! Ik ga deze wel proberen, als ik ze tegenkom.

LEAVE A COMMENT