BOS Ice Tea

Bos Ice Tea @ Lauriekoek.nlEr is een nieuwe drankje op de markt: BOS Ice Tea. Of de naam nu te danken valt aan het feit dat het ijsthee op basis van rooibos is, of dat ze voor elke 2000 blikjes een boom planten weet ik niet, maar ik heb ze getest.

Hoewel de blikjes doen denken aan energiedrankjes, zit er geen cafeïne in. Wel suiker. Het tweede wat me opvalt is hoe weinig rooibos er in zit. In de smaak appel bijvoorbeeld maar 0,11 procent. Zelf ben ik een behoorlijke rooibostheeliefhebber en ik vind dit wel erg weinig, zeker voor een ijsthee. Omdat ik weet dat het erin zit proef ik het, maar als ik het niet zou weten zou ik het waarschijnlijk niet benoemd hebben.
Bos Ice Tea @ Lauriekoek.nl

Thee, of toch limonade?

Goed, het valt dus eerder onder de noemer limonade of frisdrank dan onder de noemer ijsthee. Toch zijn de smaken wel aardig, een beetje diksapachtig. Vooral de appel- en de citroenvariant vallen bij mij redelijk in de smaak. Er zit trouwens ook al geen geen echt fruit in, maar aroma. Omdat het meer als een limonade smaakt, mis ik eigenlijk ook wel een beetje prik.

Deze vrolijke blikjes met biologische inhoud vielen mij dus een beetje tegen. Volgende keer dat ik ze ergens zie laat ik ze waarschijnlijk staan, want ik drink dan liever een andere ijsthee, of Bionade.
Bos Ice Tea @ Lauriekoek.nl

Je vindt de blikjes BOS Ice Tea bij Marqt en in sommige biowinkels en horecagelegenheden. Voor meer informatie over BOS verwijs ik jullie door naar de website van BOS.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 19 september, 2014

2 Comments

 • Daniëlle

  19 september, 2014

  Ik vind ijsthee echt niet lekker, maar die blikjes zijn erg leuk!

 • Gknip

  2 januari, 2019

  He he eindelijk iets op de mark
  Wat ook nog heerlijk smaakt
  Vooral de licht groen
  Met de feestdagen uitgeprobeerd
  Complimenten
  Groetjes g knip

LEAVE A COMMENT